Tribuna
PNL
Buna Vestire în Muzeul în Aer liber din Dumbrava Sibiului: "Ne așteaptă un weekend cu semințe și pește"
Buna Vestire în Muzeul în Aer liber din Dumbrava Sibiului:

 # semințe de legume, flori, plante aromatice și medicinale vor fi oferite gratuit de expozanţi din patru judeţe # 

Muzeul ASTRA găzduiește sâmbătă, 25 martie 2023, de Bunavestire, un eveniment special organizat de către grupul Semințe cu suflet la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, anunţă reprezentanţii Muzeului ASTRA. 
"Este vorba despre Târg de semințe, inițiativă prin care 15 expozanți din Buzău, Prahova, Alba și Constanța vor oferi gratuit semințe de legume, flori, plante aromatice și medicinale vizitatorilor interesați și vor prezenta totodată butași și plante care se pot achiziționa.
În paralel, dar în aceeași locație, va fi organizat un atelier gastronomic în care vor fi pregătite preparate ca: saramură de crap, ciorbă de pește și salată de icre. Peștele folosit la gătit este pescuit din lacul din Dumbrava Sibiului, iar rețetele după care va fi pregătit au fost culese de la lipovenii din Delta Dunării", au transmis reprezentanţii Muzeului ASTRA pe pagina lor de socializare.
"Activitățile se vor desfășura între orele 10 și 16. Târgul de semințe va începe la ora 10, până la epuizarea stocului, iar preparatele din pește se vor servi începând cu ora 13, până la epuizarea porțiilor", au precizat reprezentanţii Muzeului ASTRA.

"Buna Vestire este prăznuită de Biserică pe 25 martie. Buna Vestire sau popular Blagovestenia (termenul slav corespunzător celui de Buna Vestire), este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu. Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sărbă­torile Maicii Domnului", potrivit crestinortodox.ro.

Foto: Muzeul ASTRA 

 







comentarii
4 comentarii

Să vă lingeți pe bot.
Zeul Mu
22.03.2023 05:44
Nu ne "precizează" redactorul ce se sărbătorește la sărbătoarea Buneivestiri, lăsând să se înțeleagă că e ceva legat de mâncare.
Un cititor
22.03.2023 07:45
Daca se scria---- la -Muzeul Liber cu aer atunci ma duceam si eu , dar astia nu stiu cum sa mai stoarca banuti de pe oameni
22.03.2023 21:27
Gratuit?Chiar nu vă este rușine?ASTRA culege roadele managementului dezastruos de la acest important obiectiv al Sibiului!După ce a mărit aberant și nejustificat tarifele,conducerea se screme să mai păcălească pe unii vizitatori și sa le ia banii.Ei nu s-au prins că lumea nu mergea acolo pentru un blid de mancare sau un pumn de semințe. Iar dacă ai pus prețuri uriașe nu poți și obliga pe sibieni să te viziteze!
"Echipa câ?tig?toare "
24.03.2023 01:40
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica