Continental
Tribuna
”Buna Vestire”. Clopotele bat la miezul zilei în toate bisericile
Adrian POPESCU
889 vizualizari
”Buna Vestire”. Clopotele bat la miezul zilei în toate bisericile

”Buna Vestire” este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, fiind una dintre sărbătorile pentru care Biserica acordă dezlegare la pește, indiferent în ce zi ar cădea aceasta. 

De Bună Vestire ” bătaia clopotelor”, de la ora 12.00, a răsunat în turlele bisericilor din parohiile și mănăstirile  Mitropoliei pe tot cuprinsul Ardealului, așa cum au răsunat în toată România, la recomandarea Cancelariei Sfântului Sinod. Chiar dacă au fost ”separați spațial din punct de vedere al locului de rugăciune”, ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului,  parohii și preoții din Sibiu,  așa cum au făcut-o toți ierarhii din cuprinsul Mitropoliei Ardealului, au rostit  mai multe rugăciuni  încă de la orele dimineții,  iar la mijlocul zilei – când au bătut clopotele - au rostit  ”Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă”. Ulterior, au înălțat ruga lor în genunchi  spre ”ușile cerești”, către Bunul Dumnezeu  pentru a ocroti pe toți cetățenii comunității şi comunităților din țară în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei. Începând din 25 martie a.c. în fiecare duminică și în fiecare zi când se săvârșește slujbă în bisericile din parohii și mănăstiri, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00. 
La fel au procedat și mulţi dintre cei care sunt vulnerabili în faţa acestei pandemii. Georgeta Cosma, președinta Asociației Județene Transil­vania a Pensionarilor din Sibiu şi președinta Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice ne-a precizat că  a luat legătura cu membrii asociației pentru a se alătura acestor rugăciuni comune din casele lor, rugându-se pentru încetarea pandemiei de coronavirus  (COVID 19) și pentru protejarea celor cunoscuți ori necunoscuți. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia