Tribuna
Jidvei
"Bujorul de Munte", "învins" de coronavirus
Andra MARINESCU
1825 vizualizari
© Arhiva TRIBUNA
Fie soare, fie ploaie, fie vânt, Festivalul "Bujorul de Munte" de la Gura Râului a fost organizat, de mai bine de un deceniu și jumătate, în fiecare an, dar singurul care i-a venit de hac ediției a XVII-a a evenimentului se pare că e coronavirusul.


Weekendul trecut, la Gura Râului, trebuia să fie mare sărbătoare. Gurenii trebuiau să își aștepte oaspeții la intrarea în comună, îmbrăcați în straie de sărbătoare și cu poftă de cântec și joc. 
Ediția a XVII-a a Festivalului "Bujorul de Munte" era programată între 4-5 iulie, dar organizatorii au decis să o anuleze, din cauza COVID-19. 
"M-aș fi bucurat enorm să vă fi putut spune, weekendul trecut: "Bine ați venit la Gura Râului, la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Bujorul de Munte!”. Din păcate, din cauza pandemiei care a cuprins întreaga omenire, anul acesta nu avem posibilitatea să ne bucurăm împreună de frumosul port popular, cântec, joc și voie bună și de toate frumusețile acestor minunate meleaguri! Cu siguranță, împreună vom învinge acest virus, iar în anii ce urmează să ne revedem cu toții sănătoși la Gura Râului! Doamne ajută!", a transmis Gheorghe Călin, primarul comunei Gura Râului.
Potrivit acestuia, este pentru prima dată în istoria Festivalului când o ediție nu poate fi desfășurată. 
Primarul comunei Gura Râului a explicat că nici nu putea să mute Festivalul în alt interval, pentru că în această perioadă a înflorit bujorul, floarea care e în centrul atenției în cadrul evenimentului.
Întrebat dacă nu a luat în calcul varianta online a evenimentului, Gheorghe Călin a explicat: "Nu am vrut online, ci am vrut să simțim pe viu tradiția, datinile noastre, jocul și portul popular. Știind cum îl făceam... Mergeam călare la poarta de intrare în comună, cântam, jucam...  Era totul organizat, festivalul era bugetat. Sper să sărbătorim măcar portul popular, în cadrul sărbătorii "Îmbracă-te românește!", din 15 august. Să facem sărbătoarea cum ne-o dorim".

 

comentarii
1 comentarii

N-o las ca nu- bai, asa n-o mai mars primaru dupa sponsorizari, ca in ani trecuti pentru distinsi si onorabili lui invitati.....
Valentina
07.07.2020 21:24
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia