Tribuna
"Brukenthal Leaks" de FITS. Un mesaj intern a ajuns la presă şi se agită lumea. Putem sau nu populariza?
Dumitru CHISELIŢĂ
1472 vizualizari
"Bine ati venit în Palatul Brukenthal si in Casa Albastra! Festivalul de teatru „ne-a ferit” de aproximativ 30.000 de lei venituri! Traiasca! Puteti si populariza!". Este mesajul trimis de Secţia Educaţie, Marketing şi Comunicare a Muzeului Naţional Brukenthal, duminică, 23 iunie, la ora 11.22 cu un ataşament de 3 (trei) buc. foto din Piaţa Mare.

Mesajul are ca "sursă" pe directorul MNB, Sabin Adrian Luca, şi, aşa cum puteţi constata, e mai mult decât "enigmatic". Ce a făcut FITS? Cum a păgubit, direct sau indirect, MNB cu plus/minus 30.000 lei?
Sabin Luca a explicat că e vorba despre anumite elemente din logistica spectacolelor stradale care obturau, împiedicau sau făceau dificil accesul turiştilor care doreau să viziteze muzeul. La rândul lor, oficialii festivalului şi-au exprimat mirarea că doar din presă au aflat că sunt nemulţumiri cu FITS-ul de Piaţa Mare, că au colaborat, totuşi excelent cu MNB şi că ar fi dorit ceva mai oficial decât un mail fantomatic în inboxul redacţiilor grăbite să "bage" ceva iute pe net şi pe reţele.

Un fel de "Brukenthal Leaks" accidental; era un mesaj intern

Marţi, la ora 13.24, redacţiile primesc un comunicat, de data asta oficial, care ne spune că mesajul acela revoltat a ajuns "în public" din eroare şi era destinat doar pentru uz intern. Îl redăm aici, cu grafia originală:
"În data de 23.06.2019, Biroul de presă al Muzeului Naţional Brukenthal, prin persoana domnului Marius Gheorghiu, a emis în mod eronat un comunicat de presă conţinând un mesaj al domnului Manager / Director General Sabin Adrian Luca, adresat reţelei interne de comunicare cu colectivul MNBrukenthal de care, de asemenea, domnul Gheorghiu răspunde.
În atribuţiile de serviciu ale Biroului de presă intră atât comunicatele adresate reprezentanţilor media cât şi mesaje adresate tuturor membrilor colectivului instituţiei (ex. invitaţii la conferinţe, simpozioane sau subiecte de interes intern).
Acesta este cazul mesajului din 23.06.2019, intenţionat a fi o bază de discuţie în abordarea unor probleme ce ţin de fluidizarea accesului la sediile muzeului în condiţii de desfăşurare a evenimentelor în spaţiul public şi potenţiali factori de risc  în conservarea patrimoniului mobil şi imobil, implicaţi de aceste evenimente.
Regretăm eroarea mai sus menţionată; de asemenea se au în vedere măsuri de prevenire a repetării acesteia".
Bun, era un mesaj intern. Atunci a existat sau nu această problemă? Dacă a existat, ce nevoie era de justificările ulterioare? Întrebăm şi noi...


comentarii
1 comentarii

in stilul caracteristic Luca, a agitat si a aruncat cu vinovati si probleme si acum se retrage. Nu e nicio problema o greseala, omul asta nu are sange in...instalatie, totdeauna se manifesta asa
professorul
26.06.2019 08:34
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia