Tribuna
Brukenthal lansează cuburi magice
Brukenthal lansează cuburi magice
Fie că ai 10 sau 50 de ani, un cub Rubik şi unul magic îţi pot capta atenţia minute bune, mai ales că din cuburile minune se ivesc capodopere ale picturii universale: Omul cu tichia albastră, Ecce homo sau Portretul lui Brukenthal. Ambele cuburi intră în oferta de promovare a Muzeului Naţional Brukenthal, iar conducerea instituţiei speră ca acestea să se bucure de cel puţin acelaşi succes la public ca şi Vinul Baronului.
Încet, dar sigur, brandul Brukenthal se clădeşte prin produse de promovare care de care mai diverse. După tonul dat de ciocolata şi magneţii Brukenthal în 2008, în acest an muzeul sibian ne momeşte cu un pahar din Vinul Baronului sau ne îndeamnă să recreăm câteva capodopere ale picturii universale. Astfel, de astăzi, în magazinele de promovare din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal sunt disponibile două noi produse: cubul magic şi cubul Rubik. Pe fiecare dintre acestea sunt reproduse picturi din colecţia Brukenthal, aşa că cei mai îndemânatici dintre noi pot descoperi "Omul cu tichia albastră", al lui Jan van Eyck, "Uciderea pruncilor" al lui Peter Brueghel cel Bătrân, "Răstignirea" de Antonello da Messina, "Ecce hommo", de Tiziano Becellioda Codore sau portretul baronului Samuel von Brukenthal. "Astfel de cuburi există în marile muzee din Europa occidentală, iar în România este pentru prima oară când un muzeu prezintă un cub magic. Brandul Brukenthal se creează prin produse unice în România. Trebuie să fie produse de foarte bună calitate, care au un rulaj rapid", spune Sabin Adrian Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal.
Cele două cuburi sunt produse de o firmă din Italia şi sunt disponibile la preţul de 17 lei - cubul Magic şi 31 lei - cubul Rubik.

Vin cu lipici la public

În cele cinci zile de când Vinul Baronului e disponibil în magazinele muzeului, licoarea face ravagii: aproximativ 500 de sticle cu vin s-au vândut deja. "Foarte mulţi cumpără acest vin pentru a-l face cadou. Cererile depăşesc posibilităţile noastre, dar cum e vorba de un vin de calitate stocul e limitat", adaugă directorul Luca.
Vinul ales să facă deliciul vizitatorilor Muzeului Brukenthal provine din Cramele Ţelna de la Alba şi este un vin alb demisec, obţinut din soiul Muscat Ottonel. Vinul Baronului a fost premiat în anul 2006 la o competiţie internaţională din Düsseldorf şi poate fi achiziţionat la preţul de 20 lei/sticlă. (M. S.)comentarii
1 comentarii

nu se poate ...mai lucreaza si altcineva in afara de Sabin Luca la Brukenthal?....poate era ocupat cu celelalte 2 stiri despre el....sincer sa fiu mi se face o greata...ceilalti angajati de la muzeu nu au voie sa mai vorbeasca cu presa....sau nenea asta e acum specialist in toate...
me
09.12.2009 09:57
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica