Tribuna
PNL
Brrr: "Un om care trăiește într-o țară în care nu se mai votează încetează să mai fie om"
Brrr:

Ştiaţi că alegerile trebuie ţinute în acest an? Dar că un om care trăiește într-o țară în care nu se mai votează încetează să mai fie om? Să nu-mi spuneţi că n-aţi ştiut, că nu vă cred! ... Chiar n-aţi? Uite, eu "recunosc cinstit", vorba unui guşter cu solzi şi normă la teve. N-am ştiut, dar noroc cu deontologul neamului care s-a milostivit să-mi lumineze calea. Şi să-mi facă bezna ţăndări. C-aşa s-a exprimat dintâiul  într-una din apariţiile recente. Carcalacul se urcă pe noi, ne mâncă de vii, dar prioritatea-s alegerile, siiigur că da. Nu sănătatea, nu şcoala, nu pensiile, nu alte mărunţişuri. Păi, ce ne-am face fără alte mostre de tupeu expectorate în direcţia pulimii, chemată să pună iar botul, ... ăsta, pardon votul în urnă? Cum ne-am mai descurca noi fără eternele bazaconii fluturate în chip de soluţii salvatoare? Deunăzi am auzit o gornistă dând vina pe ... greaua moştenire, refren pe care-l credeam cel puţin tocit. Şi nu-s decât trei decenii de când neisprăviţii ni-l solfegiază de fără pic de jenă. 
N-am ştiut, aşadar, că un om care trăiește într-o țară în care nu se mai votează încetează să mai fie om. Ce-o începe să devină nici nu vreau să aflu. Simt că nu-i momentul să-mi amintesc tocmai acum nici măcar de ăia 7,4 milioane de fraieri, darmite de ce-au votat acum vreo şase ani. Este că simt bine? No, uite fix de aia nici măcar nu pomenesc de ţeapa pe care şi-au luat-o cu vârf şi-ndesat.
E important, aşadar, să votăm. Am priceput. Ce n-am priceput însă e de ce naiba votăm şi de 30 de ani n-avem nici şosele, nici spitale, nici şcoli, nici agricultură, nici turism, nici lefuri, nici pensii, nici păduri, nici nivel de trai, dar suntem plini de datorii şi argaţi pe la străini. Că-n toate alegerile votăm maibinele, nu mairăul, nu? Unde greşim? Greşim că-i credem pe unsuroşii care ne rânjesc de pe afişe sau greşim că n-am căutat la timp o ţară, ci am preferat să ne irosim speranţe şi să ne facem nădejdile cioburi în aproapeţara asta? 
Votăm, alegeri să fie. Mai ales că tot deontologul ne-a asigurat că nu-i niciun pericol. Ori dac-a zis deontologul, ce dracu, doar n-o să întrebăm noi la epidemiolog. Păi, cine suntem noi să silabisim aroganţe din ăstea? Uite, citez: "Acum avem această rată de 1300 de infectați pe zi fără să fie niciun fel de alegeri. N-are cum să crească. Acolo te duci la centru de votare cu mască, bineînțeles, toată lumea poartă mască, se practică distanțarea evidentă, se intră cu distanță în timp și spațiu în cabinele de vot, se dezinfectează ștampila și așa mai departe". Ce n-a mai explicat deontologul e cum mama zmeului ne identifică ăia din secţia de votare. Secţie în care ultima oară când am fost erau vreo vreo zece inşi. O familie cu copii cu tot, plus personalul aferent. Cum ne identifică? Doar purtăm mască, nu? De unde ştie el, amploaiatul statului, că eu sunt eu şi nu altcineva? Ne pune cumva să ne dăm jos masca? Aoleu! În spaţiu închis, să ne ia carcalacul de braţ? Să-l ducem acas, fără să ştim? Să-l ducem în vizită, la muncă ori la neamuri? Păi, de ce să-l ducem, că văd că se descurcă şi singur. Ştie drumul, cu ochii-nchişi. Uite, ce bine era dacă deontologul se ostenea să aprindă lanterna şi-n direcţia asta. Ori barem o făclie. Poate-o aprinde. Poate ne explică până nu apucă vreun epidemiolog din ăla negru-n cerul gurii să repete la ştiri că o secţie de votare e gazda ideală pentru cine ţine musai s-o dea, deşi e probabil s-o ia. Aşa cum - ce-ai făcut Bobiţă? -  tocmai am auzit un ignorant în direct. Ignorant care, doar fiindcă-i medic, pare convins că poate nesocoti proorocirea dintâi. Deşi am senzaţia că avem de-a face cu înţelepciunea multpreaînţeleptului. 

 

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia