Tribuna
Sevis
Brantner refuză să mai primească deșeuri în stația de sortare de la Șura Mică
Brantner refuză să mai primească deșeuri în stația de sortare de la Șura Mică

Firma Brantner Environment SRL, în calitate de operator al stației de sortare/compostare Șura Mică, a transmis, vineri seara, un comunicat de presă, prin care informează cetățenii despre calitatea deșeului reciclabil primit în stația de sortare, pe parcursul derulării contractului cu Consiliul Județean Sibiu, început în noiembrie 2016. 

  • „Conform Proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Sibiu, documentației de atribuire și a contractului încheiat cu A.D.I. ECO Sibiu/Consiliul Județean Sibiu, firma noastră ar trebui să primească, de la operatorul de colectare SC Soma Srl – Bacău, din colectare selectivă 70% deșeu reciclabil și 30% deșeu rezidual (gunoi). Dat fiind faptul că procentele nu au fost și nu sunt conform proiectului, dimpotrivă, acestea sunt aproape invers, firma Brantner Environment SRL refuză să mai primească material în stația de sortare, material care nu respectă prevederile contractului. Refuzul nostru legitim de a mai accepta deșeuri neconforme, așa cum am facut până acum, este o consecință a pierderilor înregistrate constant, din 2016 încoace. Atât neconformitatea deșeurilor primite până la acest moment, cât și pierderile suferite de firma Brantner pot fi  susținute cu probe, determinări și documente. Cu toate că am facut eforturi, în a procesa acest deșeu neconform suntem, în prezent, în situația de a fi blocați din cauza pierderilor și a calității scăzute a materialului primit”, arată reprezentanții Brantner Environment.

Potrivit comunicatului, firma Brantner va fi dispusă să reia primirea deșeului reciclabil atunci când parametrii de calitate vor fi respectați conform contractului.

  • „Ne dorim o colaborare eficientă cu partenerii contractuali, care să vizeze, în primul rând, un mediu curat și, implicit, o creștere a responsabilității față de actul reciclării.

Asteptăm, în acest sens, o implicare activă a tuturor actorilor angajați în derularea acestui contract, în special a administrației publice locale, în vederea deblocării situației apărute”, se mai arată în comunicat.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia