Tribuna
Sevis
Branduri din România socialistă, la Cinemateca Astra Film
Andra MARINESCU
975 vizualizari
Branduri din România socialistă, la Cinemateca Astra Film
În perioada comunistă, românii aveau de ales dintr-o gamă extrem de redusă de produse autohtone. Uzina care producea obiectul – mereu considerat unic în lume și de o calitate excepțională - genera în comunitate un sentiment de mândrie, demnitate și identitate. Filmul "Metrobranding" urmărește povestea unor branduri renumite din România socialistă, spusă cu nostalgie de foști muncitori din fabricile românești.


Brandurile românești din epoca de aur au rămas în memoria colectivă ca simboluri ale calității supreme, iar cei care au avut șansa să lucreze la confecționarea lor descriu înduioșător vremurile de odinioară și gloria unor uzine în care lucrau mii de oameni. Protagoniștii peliculei povestesc cu emoție istoria unor obiecte și miturile din fabricile comuniste, iar mașina de cusut Ileana, salteaua Relaxa, tenișii de Drăgășani, bicicleta Pegas, motocicleta Mobra sau becul de Fieni devin personaje cu destine spectaculoase ale acestui documentar.
Cu interviuri cu foștii muncitori și imagini cu orașele în paragină, "Metrobranding", în regia lui Adi Voicu și a Anei Vlad, pătrunde cu mult umor în universul unor oameni pentru care trecutul glorios este reprezentat de afecțiunea față de niște obiecte, valoroase mai ales prin semnificația pe care o poartă: amintirile tinereții, orașele populate de mii de muncitori, identitatea și apartenența la un grup care producea „cele mai de calitate lucruri din lume”. Documentarul va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.
Prețul unui bilet este de șase lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia