Tribuna
Fabrica Sevis
Bradul de Crăciun va fi montat în Piața Mare. Târgul de Crăciun începe în 13 noiembrie, extins pe strada Nicolae Bălcescu și Piața Mică
Sorana MAIER
2962 vizualizari
Bradul de Crăciun va fi montat în Piața Mare. Târgul de Crăciun începe în 13 noiembrie, extins pe strada Nicolae Bălcescu și Piața Mică
© Răzvan NEGRU

Primăria Sibiu a început marți să monteze bradul de Crăciun și iluminatul festiv în Piața Mare, iar organizatorii Târgului de Crăciun anunță că evenimentul va avea loc în condiții adaptate la pandemie și pentru a permite distanțarea va fi extins și pe strada Nicolae Bălcescu și în Piața Mică.

Înalt de 24 de metri, în formă de con, realizat din crenguțe verzi artificiale și decorat cu globuri uriașe, bradul din Piața Mare a fost cumpărat anul trecut și a costat 631.000 de lei . 

© Răzvan NEGRU

Bradul artificial este alcătuit din peste 2400 de crenguțe, peste 5000 de globuri argintii, aurii și roșii, ghirlande luminoase cu lumină albă și rece și o stea tridimensională în vârf.
În paralel, angajații Serviciului Parcuri și Zone verzi au început să strângă florile care au împodobit centrul istoric al Sibiului.

Târgul de Crăciun, extins pe Bălcescu și Piața Mică

Organizatorii celui mai mare eveniment din timpul iernii pe care îl găzduiește principala piață a orașului anunță faptul că ediția cu numărul 14 a Târgului de Crăciun se desfășoară în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie 2021.

„În contextul provocărilor din cauza Cornavirusului, ediția 2020 va fi una adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare. Suprafața evenimentului a fost lărgită considerabil, adăugând și Piața Mică și Str. Nicolae Bălcescu la zona de vizitat. Spațiile de plimbare din Piața Mare sunt lărgite, zona de gastronomie organizată cu locuri suficiente pentru stat la masă (în picioare) iar purtarea măștii va fi obligatorie. În rest, atmosfera va fi în continuare una feerică și pozitivă, ca să intrăm în spiritul Sărbătorilor”, explică organizatorii pe pagina evenimentului.

Patinoarul în aer liber este și el anunțat în program.

Vor fi peste 100 de expozanți prezenți în Centrul Sibiului pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici sunt pregătite diverse atracții printre care se numără patinoarul și atelierul lui Moș Crăciun.

Sibienii și turiștii vor găsi la târg decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Bethlehem, precum și diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali.

„Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare, sunt din nou prezente, care întrețin atmosfera feerică a evenimentului. Totodată, acestea iluminează întreaga locație într-o manieră unică, transformând centrul orașului într-un loc de poveste”, spun organizatorii.

 

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU

 


comentarii
6 comentarii

inca un Craciun cu un kitch perfect a la fodor - brad din mocheta de plastic.
In perfecta consonanta cu proaspatul confirmat primar, pe care Sibiul nu-l are de vreo 6 ani. Cine pleaca ultimul sa stinga lumina in urbe
mos Craciun
27.10.2020 14:33
Trec peste bradul "ecologic" - acolo stătea marea defrisare - in faptul ca taia sibiul un brad pe an, nu in faptul ca in raul sadului sunt vreo 4 depozite de rasionase... In fine, trecem peste.
Nu inteleg un lucru: de ce incepe cu o luna jumate mai devreme si, dupa revelion, in 3 ianuarie, imediat impacheteaza targul??? Ok, nu sunt fan, nu il vizitez, doar trec prin el cand merg la bere. Dar trebuie sa reucnosc ca da un aer ok orasului. De ce nu il lasati ma pana in 7 ianuarie macar, cand incepem toti serviciul? Sa tina cat concediul? E destul de dezolant peisajul cand targul e strans cat majoritatra suntem inca in concediu...
Nu inteleg mutatea asta si n.am s.o înțeleg niciodata
Mirciulica
27.10.2020 17:01
Târgul de Crăciun începe înaintea postului Crăciunului. Q.E.D.
Maigret
27.10.2020 17:33
merg la brad si tirg ca dupe 6 dec nu mai apucam,stare de ................
da banii trebe cheltuitzi
o poza cu raluka de botoshani si cimpan de sibiu pe globuri astept
27.10.2020 18:30
Este simplu de dedus.Bradul se "impacheteaza" in 3 ian ptr ca vine boboteaza si e nevoie de spatiul pietei.Sper ca la viitoarele sarbatori religioase, ortodocsii sa respecte restrictiile impuse.
Teo
27.10.2020 19:01
Parca s-a propus sa fie anulate targurile... Altadata se deschidea targul in jurul date de 20 noiembrie... Azi-maine o sa-l deschida in 15 octombrie... Numai asta ne lipsea, ca-n rest avem de toate...
28.10.2020 06:28
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia