Continental
Tribuna
Bosch nu mai vine! Colosul german, descurajat de "întârzieri generate de accesul la ajutorul de stat". România pierde o investiţie de 110 milioane de euro
Rareș BIŢU
2747 vizualizari
Bosch nu mai vine! Colosul german, descurajat de

Concernul german Bosch a anunţat că renunţă la fabrica pe care plănuia să o construiască în România. Iniţial, Bosch avea în vedere construirea unei fabrici de maşini de spălat lângă Simeria, valoarea investiţiei urmând să ajungă la 110 milioane de euro, potrivit alba24.ro.

Nemţii şi-au schimbat însă planurile după ce au apărut ceea ce ei numesc "întârzieri generate de accesul la ajutorul de stat". Nici condiţiile economice nu i-au prea încurajat, aşa încât după Audi şi Mercedes, Bosch e alt nume mare care alege să ocolească România şi să-şi vadă de drum. 

  • "BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici în Simeria. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici, care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare", a explicat Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice.

Dacă fabrica de la Simeria ar fi fost construită, primele maşini de spălat urmau să fie livrate în anul 2021. Investiţia era estimată la 110 milioane de euro, sumă fără precedent pentru Hunedoara ultimelor trei decenii, şi ar fi asigurat peste 700 de locuri de muncă.
La nivelul anului fiscal 2018, Bosch a înregistrat în România  vânzări consolidate în valoare de 2,1 miliarde, în creștere cu 9% față de anul 2017. 
Anul trecut, Bosch a investit în România aproximativ 120 de milioane de euro în unităţile de la Jucu, unde produce soluţii de mobilitate, şi Blaj unde produce componente electronice auto. 

comentarii
3 comentarii

multumim pcr..pardon psd
stat esuat
07.11.2019 09:02
Nu PCR-PSD este de vină.
Noi , oamenii de rând avem cea mai mare vină pentru că acceptăm să fim condusi de asemenea lichele.
Că sunt de dreapta- stânga chiar nu mai contează. Toți sunt la fel.
Un sibian
07.11.2019 11:16
Nemtilor nu le place tergiversarea si vorbaria fara rost.... precis au gasit prin Asia forta de munca mai ieftina si oameni mai harnici si de cuvant. Pacat...
08.11.2019 20:46
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia