Tribuna
AFF
Bogdan Trif: "Voucherele de vacanță, introduse de mine, în calitate de ministru al Turismului, aprobate prin lege"
ADVERTORIAL
1234 vizualizari
Bogdan Trif:
"Să nu uite sibienii că PSD a introdus, în 2018, voucherele de vacanță, iar alianța PNL – USR le-a tăiat, fiind reintroduse de PSD o dată cu intrarea la guvernare!"

"Săptămâna trecută, am votat, împreună cu colegii mei de la PSD, proiectul de lege care aprobă ordonanța de urgență care a făcut posibilă acordarea voucherelor de vacanță.
Am fost primul ministru al Turismului care a acordat vouchere de vacanță, măsura fiind concepută și introdusă exclusiv de către PSD!
Voucherele de vacanță, la nivel de 2018, au fost “cel mai important motor de dezvoltare a industriei turistice din România” (citat din comunicatul federațiilor patronale din turismul românesc).

Valoarea unui voucher de vacanță este de 1.450 de lei/beneficiar, iar impozitul este de numai 10%. Pot fi cheltuite doar în industria turistică de pe teritoriul României.
Imediat ce a fost introdusă, în 2018, această măsură a scos la lumină o mare parte din industria care funcționa „la negru”. În 2018, numărul cererilor pentru clasificarea unităților de cazare turistică a crescut cu 60% față de 2017 și procentul a continuat să crească de la an, la an. Măsura a adus mult mai mulți bani la bugetul de stat, în raport cu cât a investit statul în acordarea voucherelor de vacanță pentru că banii suplimentari cheltuiți într-un concediu (pornind de la combustibilul utilizat pentru mașini și alte cumpărături), dar și comenzile mai mari făcute către diferiți furnizori, de hotelieri și proprietarii de restaurante, au stimulat celelalte ramuri ale economiei din România.

Mai mult decât atât, datorită faptului că au fost mult mai mulți turiști, a crescut și numărul angajaților din unitățile de cazare și din cele de alimentație publică. Pentru a deveni competitive și atrăgătoare pentru turiști, proprietarii au investit în modernizarea unităților de cazare. Datorită afluxului mare de turiști, s-a construit, în perioada 2018 – 2020, un număr impresionant de unități de cazare, în special pensiuni.

Măsura introducerii voucherelor de vacanță a venit într-un moment în care industria hotelieră din România era în pragul colapsului, mulți români alegând să-și petreacă vacanțele în străinătate. Imediat după implementarea acestei măsuri, industria turistică românească a înregistrat o creștere semnificativă.

Să nu uite sibienii și românii că PSD a introdus voucherele de vacanță, iar alianța de dreapta PNL-USR le-a tăiat, acestea fiind reintroduse de PSD, o dată cu intrarea la guvernare. Din păcate, nu am putut să acordăm de la stat vouchere angajaților din mediul privat și pensionarilor pentru că ar fi fost considerat ajutor de stat pentru industria turistică și am fi intrat sub sancțiunea Comisiei Europene. De aceea, voucherele au fost acordate doar angajaților la stat, ca o bonificație la salariu. Am creat, însă, cadrul legal astfel încât societățile private să poată acorda vouchere de vacanță angajaților, pentru care impozitul este de doar 10%. În 2019, din totalul voucherelor eliberate, 20% au fost acordate de mediul privat.

Deputat Bogdan Trif,
Președintele Organizației Județene PSD Sibiu


comentarii
8 comentarii

Mda, multumim ca cresteti deficitul bugetar.
09.03.2023 10:55
voucerele alea bagate pe gat sunt mizerabile. eu prefer sa imi deconteze sindicatul firmei jumatate din 1450 de lei dar pentru biletele pentru sejurul in strainatate, turismul romanesc este, din nefericire, in agonie!
matei
09.03.2023 12:11
Vocherele se pot cheltui doar pe teritoriul Romaniei, de unde ai scos ca se pot utiliza in strainatate?
@ matei
09.03.2023 16:04
Daca ai fost ministru al turismului --SIGUR ai investit acolo iar daca ai vazut ce turismul a cam dat-o chics si afacerile tale merg prost ai venit cu solutia salvarii portofelului tau -- voucere?? castigul ceor din turism --- Oare iei banuti si pentru poze?? facute cu miile?? Usr-isti la bulau--- dar nici voi in fruntea tarii -- uzurpatori ai economiei Romanesti.
09.03.2023 18:20
Adrian Negrescu analist economic a explicat pe intelesul tuturor poate chiar si Trif sa priceapa unde a dus nenorocirea asta cu introducerea vaucerelor. La scumpiri in horeca si la saracirea bugetului de stat. Dar Trif in mintea lui ingusta chiar crede ca a facut bine. Au ajuns ca cei care lucreaza in privat sa urasca bugetari.
Vivi Dragan
10.03.2023 07:00
Toata industria turistica a spus ca vaucherele i-au salvat de la faliment! Pe investitorii din turism nu cred ca pot sa ii conteste nimeni, asa ca vocherele au fost un lucru foarte bun facut de PSD si Trif.
10.03.2023 10:35
Voucherele nu sunt ale tale cum te exprimi ca un adevarat reprezentant al hotilor ajunsi la putere si care nu fac de 30 de ani decat sa fure,sa isi voteze legi care sa ii apere si sa nu raspunda de nimic.Nu ati facut nimic pentru tara,asa ca nu pot sa zic decat sa va fie rusine .Aveti mare tupeu sa va exprimati "voucherele pe care eu...."...tot pentru voi si neamurile voastre dati si vouchere.
Monica i.
10.03.2023 11:44
Cum a votat PSD la marirea sumei forfetare pana la cuantumul de 7.500 pe luna pentru un parlamentar ?
Suma din care se pot deconta inclusiv advertoriale si postari pe Facebook?
Cum a votat PSD la marirea TVA -ului de la 5 la 9 procente pentru cazarea în unitățile turistice pentru care ba bateti atât cu cărămida in piept?
Claudiu
10.03.2023 17:38
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA