Tribuna
Jidvei
Bogdan Trif: "Turismul din România contribuie cu tot mai mulți bani la economia țării"
Bogdan Trif:

"Numărul de turiști a crescut constant în ultmii doi ani, astfel s-a înregistrat în primul trimestru al acestui an o creștere cu 5,6% față de aceeași perioadă a anului 2018. Mai mult decât atât, dacă ar fi să comparăm numărul de turiști care au petrecut vacanțele în România în 2018 față de 2017, observăm că a fost înregistrată, de asemenea, o creștere cu 6%, un procent important pentru turismul românesc. Datele Institutului Național de Statistică confirmă creșterea numărului de turiști și prin informațiile referitoare la înnoptări. Mai exact, în primele patru luni, numărul înnoptărilor a crescut cu 9,1% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018", spune ministrul Turismului, Bogdan Trif şi preşedintele PSD Sibiu, într-un comunicat.
 
"Turismul românesc a generat creșteri substanțiale în economie grație măsurilor luate de Guvern în ultimii doi ani. Astfel, turiștii străini au cheltuit cu 34 de milioane de euro mai mult în primul trimestru din 2019, față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2018 suma cheltuită de străinii care și-au petrecut vacanțele în România a ajuns la 1,1 miliarde de euro, cu 120 de milioane de euro mai mult față de 2017. Acestea sunt efectele clare generate de măsurile luate de Guvern în ultimii doi ani pentru dezvoltarea turismului din România. Dacă cu puțin timp în urmă, sectorul turistic era sufocat de taxe și impozite, având cea mai mare fiscalitate din UE, acum sectorul turistic beneficiază de cea mai mică fiscalitate din Uniunea Europeană. Un exemplu elocvent în acest sens este TVA-ul de 5% față de 24%, atât cât era pe vremea guvernării PNL/PDL. În plus, voucherele de vacanță în valoare de 1450 lei/persoană, pentru cei 1,2 de milioane de români au fost principalul motor de revigorare pentru turismul din România. Aceste vouchere de vacanță pot fi cheltuite doar pe teritoriul României. Măsura acordării voucherelor de vacanță a avut trei rezultate importate: 1. românii și-au petrecut concediile în țară, 2. contravaloarea voucherelor de vacanță și cheltuielile suplimentare au reintrat în sectorul turistic privat, 3. a fost scoasă la lumină o importantă parte a sectorului turistic care funcționa la negru, întrucât voucherele de vacanță pot fi decontate doar de către cei autorizați de Ministerul Turismului. În 2018, numărul cererilor de clasificare a unităților de cazare a crescut cu 60% față de 2017, iar în primul trimestru al anului 2019 cu încă 56% față de 2018. Specific că voucherele de vacanță pot fi acordate și de către angajatorii privați, acestea fiind scutite de taxe și impozitate doar cu 10%.

Am avut grijă și de turiștii români și nu am renunțat până când nu am reușit să implementez directiva europenă pentru garantarea pachetelor turistice. Mai exact, românii au, astăzi, asigurate 100% pachetele de servicii turistice. În cazul în care agenția de turism intră în insolvență, românii își recuperează banii plătiți pentru vacanțe.

Totodată, împreună cu echipa mea, am reușit să scoatem România de sub clauza de infringement. Iată doar câteva dintre măsurile care au dus la creșterea numărului de turiști. O dovadă este și recordul de turiști ajunși pe litoral în vacanța de Rusalii. 140 000 de turiști au fost la mare la sfârsit de săptămână, iar pensiunile și hotelurile din Delta Dunării au fost ocupate în proporție de 97%. Sunt măsuri care trebuie continuate pentru ca turismul să devină cu adevărat unul dintre principalii cotributori la economia țării", se mai precizează în comunicat.

comentarii
7 comentarii

ai vrut sa zici la conturile voastre din tari fara extradare, nu la economia tarii.
ca pe privati i-ati bagat in faliment cu sutele de modificari facute pe genunchi de azi pe maine de marele economist de renume mondial condamnat pentru coruptie si frauda valcov.
de cat duduie economia, ati picat singuri legea pensiilor ca nu mai aveti bani pentru oamenii normali !
in schimb recent ati mai aprobat o tura de pensii speciale ca doar numai la hoti le purtati de grija !
robert
20.06.2019 13:28
Asa va invata la PNL, sa bateti campii cu gratie ?
@ robert
20.06.2019 13:36
draga fraier asistat nu mai fa spume !
ca de obicei faptele concrete si adevarul te deranjeaza ca si pe seful de la partid.

cum ramane cu pensiile marite ? nu se poate ca e prea mare cresterea economica ?
s-au amanat cu votul majoritatii psd ! pentru a scapa un hot ca tariceanu s-au gasit mai multi psd-isti decat pentru a vota marirea pensiilor !!!

dar cu spitalele care nu mai fac deloc ?
ca doar banii europeni nu sunt buni ca nu se pot fura nu ?

cum o mai dati cotita acum ?
tot soros, multinationalele, UE si Iohannis sunt de vina nu ? ah, am uitat de statul paralel !
iar a aparut postacul psd
20.06.2019 16:01
Asistata e probabil aia care te-a creat !
O precizare
20.06.2019 18:40
Un ziarist intreaba:
- Bade, cu cine votezi?
- Poi, cu comunistii!
- Noa, da de ce?
- Iaca, pe vremuri or venit liberalii si ne-or zis ca ne fac pod. Vezi o urma de pod?!?
- Nu!
- Apoi or venit pedelistii si or zis ca ne fac moara. Vezi vreo moara??????
- Nu.
- Ei, cand or venit comunistii, or zis ca ne iau tot. Si ne-or luat. Aia oameni de cuvant!!!B
Badea
21.06.2019 06:32
La Sibiu, Turcan si-a facut studiile la Moscova, deputatul Sovaiala a fost seful UTC. La PSD Sibiu, toti din conducere sunt tineri ! Oare cine sunt comunistii
@ postacul PNL
21.06.2019 07:51
Incidentul petrecut luni la Moldoviţa şi care constituie o pată pe obrazul turismului în Bucovina a pus pe jar autorităţile, care încearcă să ia măsuri drastice împotriva unui astfel de comportament şi pentru menţinerea ordinii publice în zonele turistice ale judeţului. În acelaşi timp a fost demarată o anchetă care încearcă să elucideze întreaga activitate infracţională a lui Vasile Tcaciuc, bărbatul de 44 de ani, din Moldoviţa, care a creat momente de groază pentru turiştii aflaţi luni după-amiază în vagoanele Mocăniţei şi care le-a distrus acestora cauciucurile de la maşinile aflate în parcarea din preajma Gării Moldoviţa. Reacţiile din partea tuturor celor implicaţi în buna desfăşurare a activităţilor turistice nu au întârziat să apară, fiecare dorind ca incidente de acest fel să nu se mai repete, iar turiştii să-şi poată petrece sejururi liniştite în Bucovina.
Băut şi violent, bărbatul i-a terorizat pe întreg traseul pe turiştii din vagoanele Mocăniţei
Scandalul a avut loc luni după-amiază, în timp ce Mocăniţa plină cu circa 200 de turişti se întorcea de la Argel spre Gara Moldoviţa.
scena9
21.06.2019 09:13
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia