Tribuna
Bogdan Trif: "România, țara unora care se cred Superman, Xena și Leonidas"
ADVERTORIAL
1502 vizualizari
Bogdan Trif:

"România a ajuns, în doi ani de guvernare PNL-USR, să se împrumute de pe piața externă cu 57 de miliarde de euro, o sumă enormă, pe care o va plăti inclusiv generația următoare. Pentru că Guvernul Cîțu nu reușește să plătească dobânzile la aceste credite, a ajuns să se împrumute la alte bănci din afara țării (împrumuturi care vor genera alte dobânzi), pentru a plăti dobânzile la împrumuturile luate.
Știind că un spital regional costă undeva la 500 de milioane de euro, un calcul simplu ne arată că, din suma împrumutată, se puteau construi 114 spitale regionale. Putem calcula și câte școli, câte grădinițe sau câți kilometri de autostradă s-ar fi putut construi. Toți acești bani s-au topit pur și simplu pentru că nu se regăsesc în nicio investiție din România. Domnul Orban și domnul Cîțu au refuzat sistematic să vină în fața Parlamentului și să explice pe ce au cheltuit acești bani.
La toate aceste credite se adaugă criza economică, scumpirile în lanț, inflația și criza Covid. Marţi, când am avut aproape 600 de morți în spitale, am primit în Parlament propunerea USR pentru funcția de ministru al Sănătății: doamna Mihăilă, cea care nu a luat nicio măsură pentru a pregăti valul patru al pandemiei și care și-a cerut scuze, public, pentru că nu a demarat achiziția medicamentelor din timp. Lipsa medicamentelor a cauzat moartea oamenilor în spitale. Domnul Cioloș - premierul desemnat – a găsit de cuviință să vină marţi în Parlament, cu doamna Mihăilă, care merită, în opinia lui, să fie, din nou, ministrul Sănătății.
Pe tragedia din spitale se suprapune haosul din economie și energie, care a dus la creșterea nejustificată a prețurilor, ducând în pragul sărăciei milioane de români și zeci de mii de firme cu capital românesc, spre faliment.
Dincolo de realitatea dramatică în care trăim cu toții, zi de zi, domnul premier demis și interimar Cîțu, de la tribuna Guvernului, se crede Superman și postează imagini cu el în chip de Superman. La tribuna Parlamentului, apare doamna Șoșoacă - senator, care se consideră prințesa războinică Xena. În plus, domnul Barna se închipuie regele Leonidas și echivalează USR-ul cu cei 300 de spartani. Din când în când, apare și domnul președinte Iohannis, care îndeamnă românii, din tot sufletul, să se relaxeze la o partidă de golf.
Ca tabloul să fie complet și demn de spitalul de nebuni nr. 3, mai apare câte un postac sau membru PNL-USR, să concluzioneze că PSD e de vină pentru toate nenorocirile provocate de guvernul PNL-USR.

Dragi sibieni, când nu cumpănești bine cui îi dai votul, sau alegi să nu mergi la vot, riști să ajungi în astfel de situații, în care viața, sănătatea, traiul de zi cu zi și economiile să-ți fie puse în pericol de niște oameni iresponsabili, pe care chiar tu i-ai trimis în funcții de decizie, prin votul tău sau prin neimplicarea ta în procesul electoral".


Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

comentarii
7 comentarii

Asta au votat sibienii asta au. Sa nu se planga de preturi. Au votat pnl si usr acum au ..uea de la ei
Ghe
20.10.2021 11:18
Aia care se cred ce se cred sigur fumeaza la greu oarece...
20.10.2021 12:34
vorbeste Batman ! ai adus PSD in sibiu la 10 % , te pozai cu Dragnea si acum ii dai flegme . Cam asta esti Batman- Trif. Si apropo pacientii in Romania se trateaza si in cele 8 spitale regionale pe care "le-ati construit ! "
jack
20.10.2021 14:18
Și cu toate acestea, PSD va vota alături de PNL, USR si UDMR pentru impunerea de restricții nevaccinaților, deși n-au nici un mandat pentru aceasta de la alegătorii lor.
Ca și cum toți nevaccinații ar fi sursa virusului și cei care răspândesc boala, iar vaccinații nu pot fi apărați nici de trei doze de vaccin și iată sunt nevoiți să-i țină in case pe nevaccinați ca să nu se molipsească de la ei. Testul de anticorpi nu e recunoscut pentru că ar periclita obiectivul de a vaccina prin orice mijloace toată suflarea.
Câte o tură la fiecare tulpină nouă.
Tocu
20.10.2021 15:03
se imprumuta pt plata creditelor si dobanzilor aferente care ajung la scadenta. asa functioneaza treaba in toate tarile. dar te imprumuti in plus si pentru acoperirea deficitului bugetar. ala e din ce in ce mai mare, acolo e gaura care se mareste. si apoi da, ti se cer dobanzi mai mari si tot asa.
ghici care va fi solutia? impozite mai mari.
20.10.2021 17:06
Vorbim de politicienii români corupti,incopetenti ,indiferenti,fārā scoalā,fārā rusine,lasi tupeisti.
Hai sā vorbim si de românii de rînd. Oare ei cum sunt? Mai buni?
Jap
20.10.2021 17:21
@Jap
asa, si? ce-i cu asta?
21.10.2021 01:11
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA