Tribuna
Advertorial
Bogdan Trif: „Responsabilitate față de țară: președinția Consiliului Uniunii Europene versus o partidă de golf"
Bogdan Trif: „Responsabilitate față de țară: președinția Consiliului Uniunii Europene versus o partidă de golf

"România a încheiat cu succes una dintre cele mai ambițioase misiuni din perioada post- aderare, respectiv exercitarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene. În ciuda unor controverse sau a unor mesaje de neîncredere transmise în spațiul public de către opoziție despre incapacitatea Executivului care a coordonat acestă misiune, Guvernul PSD a dat dovadă de profesionalism și a reușit să-i impresioneze plăcut pe multi dintre liderii europeni. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker și Președintele Consiliului European, Donald Tusk, au recunoscut public de mai multe ori că performanțele Guvernului României pe durata Președinției Consiliului Uniunii Europene au fost remarcabile", transmite Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu, într-un comunicat. .

"România a fost dată exemplu ca stat european care a excelat pe perioada președinției. Așadar, cu mândrie, în calitate de membru al Guvernului țin să precizez că bilanțul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este unul impresionant: 90 de dosare închise în primele trei luni de mandat, 84 de concluzii ale Consiliului Uniunii Europene adoptate, numeroase decizii pentru care am obținut consensul. Toate realizate în aproximativ 2500 de reuniuni. După toate aceste rezultate, m-am bucurat să-l văd pe președintele Klaus Werner Iohannis lăudându-se într-o conferință de presă la Bruxelles, în fața celor doi președinți, ai Comisiei, respectiv al Consiliul European, Junker și Tusk, cu reușitele guvernării PSD din timpul președinției Consiliului UE. Să ne amintim totuși că același președinte Iohannis, înainte de preluarea președinției a afirmat public că România nu este pregătită să exercite acest mandat. Nici la final, președintele Klaus Iohannis nu s-a dezmințit, preferând să participe la o partidă de golf în locul ceremoniei festive de încheiere a mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene.
Mă bucur că fac parte dintr-un partid puternic și responsabil care și-a continuat misiunile pentru o Românie pro-europeană. Să nu uităm că în perioada guvernării PSD au fost eliminate viziele de circulație în Uniunea Europeană, România a devenit membră NATO și tot în timpul guvernării PSD s-au finalizat negocierile pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Acestea sunt fapte, nu doar vorbe! PSD a demonstrat și a marcat istoria României europene, în timp ce opoziția a criticat, a încercat să pună piedici și concret nu a făcut niciun demers pentru binele românilor. Cu mândrie am fost prezent alături de colegii mei la ceremonia de încheiere a Președinției Consiliului Uniunii Europene și m-am bucurat pentru această reușită a României", mai spuen Bogdan Trif.


comentarii
5 comentarii

Alegerile interne din PSD Teleorman s-au desfășurat în… Aula Universitară. A Universității Partidului, evident, Universitatea "Valahia” fiind cadrul perfect pentru specializarea cadrelor pe partid și îmbogățirea lor cu diplome care să susțină ocuparea de funcții înalte, precum și locul considerat ideal pentru desfășurarea evenimentelor politice. Pentru că Viorica Dăncilă e membru al organizației județene a PSD și pentru că aceasta și-a exprimat dorința de a participa la lucrările Conferinței, la manifestare a luat parte toată "crema” politicii autohtone, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu, Mihai Fifor, Orlando Teodorovici, Natalia Intotero fiind invitații de onoare ai pesediștilor teleormăneni, care s-au bucurat să afle, pe parcursul Conferinței, că fac parte din "cea mai puternică organizație a Partidului Social Democrat”.


Pe rând, la pupitrul discursurilor au urcat câțiva dintre miniștrii în funcție, dar și o parte a factorilor de decizie din administrația județului Teleorman. Astfel, gafe peste gafe s-au succedat, pe parcursul câtorva zeci de minute, pesediștii demonstrând că ei pot susține un veritabil spectacol al neștiinței de carte chiar și într-o aulă universitară. Mai mult, când numele lui Liviu Dragnea a fost pronunțat, toată sala a explodat în aplauze.


Presa n-a putut participa la lucrările conferinței, aceasta fiind invitată să părăsească sala de către Mihai Fifor, de asemenea, în aplauzele entuziaste ale pesediștilor prezenți. Prima gafă a fost bifată de către vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Virgil Cocoșilă, acesta urcând la pupitru și salutând cu toată afecțiunea de care putea da el dovadă "Partidul Socialist”. Reacția unei părți a sălii l-au determinat, însă, să se disculpe pentru gafă, motivând că are emoții și, probabil că, atunci când Cocoșilă are emoții, spune numai și numai adevărul: "Bună ziua, doamnă prim ministru și președinte al Partidului Socialist Democrat, bună ziua domnilor miniștri… Partidului Social Democrat, emoțiile sunt mari din partea mea, pentru că iată că sunt și primul care ia cuvântul și în fața unui eveniment atât de important și sigur că emoțiile sunt mari.”

A venit apoi rândul Ministrului Educației să ia cuvântul în Aula Universitară, Ecaterina Andronescu demonstrând că habar nu are în ce județ ajunsese, confundând, ca un veritabil cadru universitar, orașul cu județul. Ministrul Educației a inventat astfel un nou județ: JUDEȚUL ALEXANDRIA. Culmea e că aceasta n-a pus pe seama emoțiilor gafa comisă și a continuat discursul, fără să-și dea seama unde greșise: "Sunt extrem de onorată că mă pot adresa dumneavoastră și vă mărturisesc că mă simt foarte bine într-o sală în care am fost de foarte multe ori (….) Dar, întorcându-ne aici, în JUDEȚUL ALEXANDRIA, am fost martorul începutului universității pe care dumneavoastră o aveți aici.”

A venit rândul Nataliei Intotero, ministru al Românilor de Pretutindeni, să spună că județul Teleorman este un model pentru orice județ din România: "Vreau să vă felicit, pentru că acest județ Teleorman este un exemplu pentru România, este un exemplu pentru județul din care eu provin și vreau să vă spun felicitări pentru rezultatele pe care le-ați obținut la fiecare scrutin electoral. De acolo, din vestul țării, ne uitam spre sud și încercam să fim la fel de conștiincioși ca dumneavoastră. "


Nici discursul ministrului Carmen Dan nu a fost unul de nivelul unei aule universitare, ba dimpotrivă, în cele câteva minute în care a ținut sala ocupată, ministrul de interne n-a știut să transmită sălii altceva decât felul în care se simte sau se va simți pe viitor. Obsesia "simțitului” a revenit continuu pe tot parcursul discursului pentru care ea însăși a afirmat că nu era pregătită: "Eu, mai ales eu, aflată în mijlocul oamenilor pe care îi cunosc de-o viață, mă simt acasă, mă simt în familie și mă bucur că am ocazia să vorbesc despre Teleorman. Cred că nu poate înțelege nimeni mai bine ce înseamnă să spui ce simți fiind teleormănean, mai mult decât colegii mei din cabinet, știu sigur că mă înțeleg și simt la fel ca mine. Pentru că toți ceilalți colegi din PSD… Pentru că noi știm cum sunt teleormănenii cu adevărat. Și mi-aș dori ca toată lumea să-i cunoască și să-i vadă și să-i simtă așa cum îi simțim noi. Mă bucur și sunt mândră că sunt teleormăneancă.”

Aceste discursuri incoerente și încărcate de gafe au culminat cu un alt tip de situație, și anume aceea în care s-a rostit pentru prima și ultima dată numele lui Liviu Dragnea în aula universitară. Emițătorul mesajul a fost Adrian Gâdea, cel care a și devenit președinte ales în unanimitate (fiind și singurul candidat) al organizației județene. El a mulțumit tuturor celor din sală și a amintit, la final, de încrederea pe care Liviu Dragnea i-a acordat-o. Acela a fost momentul în care sala a explodat în aplauze. Mai târziu, la conferința de presă desfășurată într-o sală de curs a universității, Viorica Dăncilă a și explicat presei reacția sălii la auzul numelui "Liviu Dragnea”: "Legat de reacția sălii la Liviu Dragnea este o reacție firească. Să nu uităm că Liviu Dragnea a condus organizația județeană foarte multi ani și de fiecare dată i-a dus pe social-democrați către câștigarea alegerilor. A fost prefect, a fost președintele Consiliului județean, a fost apropiat de organizația din Teleorman, este de aici, un om de al locului și este normal ca reacția să fie în favoarea lui Liviu Dragnea.”


La finalul acestor discursuri, presa a fost invitată de Mihai Fifor să părăsească sala. Momentul a fost însoțit de aplauze furtunoase, ca și cum pesediștii teleormăneni ar fi vrut să confirme că au ceva de ascuns. Ce anume? Ei bine, în culise au fost lupte serioase, soldate și cu o victimă: primarul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu. Acesta ar fi trebuit să candideze pentru funcția de președinte executiv al partidului, alături de primarul Alexandriei, Victor Drăgușin și președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu. Numai Drăgușin a avut, însă, șansa de a candida, obținând și unanimitatea voturilor sălii, din motive încă incerte Dănuț Cristescu renunțând la candidatură, iar Nicolae Bădănoiu optând pentru demisia din PSD. Misterul acestor tensiuni a rămas însă, în spatele ușilor închise ale Aulei Universitare, care poartă, de la un eveniment pesedist la altul, greutarea unor gafe despre care nici să râzi nu-ți mai vine…
carmen dumitrescu
15.07.2019 14:47
Dupa ce Dragnea a ajuns la Rahova, V.V.Dancila a declarat : DE FAPT, AR TREBUI SA FIM TOTI ALATURI DE EL !!
gigi pentru
15.07.2019 16:24
Esti ziarista carmen dumitrescu?Mai aveai putin si intreceai autorul articolului Tribuna.
?
16.07.2019 01:38
Doamne ce ofticati sunt postacii PNL. Fratilor lensul de la Cotroceni, nu a venit la ceremonia festiva de inchidere a prez. Romaiei. A preferat o partida de golf. Jenant dar asta e Iohannis !
Gilu
16.07.2019 08:20
Hahaha, acest domn Trif zis și "nici 10%" încă mai exista?
Alesb
16.07.2019 11:58
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia