Tribuna
Bogdan Trif (re)confirmat ca şef al PSD Sibiu. Viorica Dăncilă: target electoral pentru viitoarele alegeri
Dumitru CHISELIŢĂ
2298 vizualizari
Bogdan Trif (re)confirmat ca şef al PSD Sibiu. Viorica Dăncilă: target electoral pentru viitoarele alegeri
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, este, în continuare, dacă socotim perioada sa ca lider interimar, preşedintele Organizaţiei Judeţene Sibiu a Partidului Social Democrat. Bogdan Trif a fost singurul candidat la şefia social-democraţilor sibieni, deci este, în mod clar, lideul confirmat al acestora.

La alegeri au participat premierul şi preşedintele PSD Viorica Dăncilă, vicepremierul Mihai Fifor şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Au mai fost prezente delegaţii ale organizaţiilor municipale şi judeţene ale PSD, reprezentanţi ai ALDE, Partida Romilor, Partidul Naţional Ţărănesc, ai sindicatelor şi ai revoluţionarilor.

Dăncilă: nu PNL sau USR a câştigat alegerile, ci PSD le-a pierdut

Referitor la activitatea PSD Sibiu, preşedintele PSD Vioriva Dăncilă a declarat că la întâlnirea de sâmbătă s-a vorbit despre realizări, dar şi "despre lucruri care au fost deficitare" în activitatea organizaţiei, şi s-a creionat programul de activităţi pentru perioada următoare. "O să plec de aici de la Sibiu cu multă încredere în organizaţia de aici, care, chiar dacă are o luptă foarte mare, ştim că de la Sibiu este şi domnul preşedinte Iohannis, dar şi candidatul USR domnul Dan Barna, eun sunt convinsă că organizaţia de aici va obţine un rezultat bun la alegerile prezidenţiale", a spus Viorica Dăncilă.
Întrebată ce înseamnă un "rezultat bun", Dăncilă a răspuns că aceasta înseamnă o foarte bună organizare şi ca fiecare organizaţie PSD din judeţ să-şi asume un rezultat la aceste alegeri, iar cumulul acestora să dea rezultatul organizaţiei judeţene: "Oricum, un rezultat bun înseamnă dublul de cât s-a obţinut acum. Un rezultat bun presupune implicare, presupune muncă de echipă".
Referitor la rezultatul de la europarlamentare, premierul a spus că "nu PNL-ul sau USR-ul au câştigat alegerile, ci Partidul Social Democrat a pierdut alegerile", şi că trebuie să se facă o analiză a acestui rezultat şi greşelile făcute de PSD la nivel naţional. Printre cauzele eşecului Psd la ultimele alegeri, s-au menţionat problemele de organizare şi comunicare: "Acest Guvern a luat foarte multe măsuri bune pentru oameni, dar nu le-a comunicat aşa cum trebuia". S-a mers pe o singură temă, legată de justiţie, ceea ce a făcut ca multe persoane să nu se prezinte la vot.

De acord cu monitorizarea Comisiei europene

Viorica Dăncilă a declaratcă e de acord cu iniţiativa preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind intoducerea unui mecanism pentru monitorizare a situaţiei statului de drept. "Este bun faptul că este o abordare care nu este specifică doar câtorva state. Este o abordare la nivel european care se va aplica tutror statelor membre. Ne uităm acum la mecanismul de cooperare şi verificare care este aplicat doar României şi Bulgariei. Eu cred că atunci când se ia o măsuri la nivel european trebuie ca acea măsură să vizeze toate statele membre. Sunt convinsă că toţi avem obligaţii în calitate de stat membru al UE, dar avem şi oportunităţi în calitate de stat membru al UE. Cred că aceasă abordare a preşedintelui Comsiei Europene este una corectă pentru că este o măsură care vizează toate statele”, a spus Dăncilă. Ea a mai adăugat că va discuta cu reprezentanţii CE despre MCV-ul aplicat României şi Bulgariei.

"Am discutat după alegeri cu fostul prim-vicepreşedinte al Comsiei Europene despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Am spus că noi avem foatre mare deschidere şi că trebuie să discutăm despre fiecare lucru în parte. Dar la aceste discuţii nu trebuie purtate doar cu Ministerul Justiţiei, sunt discuţii care vozează magistraţii, în care trebuie să avem părerea şi a judeătorilor şi a procurporilor şi a ascociaţiilor magistraţilor pentru a putea pune anumite puncte în aplicare sau la anumite puncte să explicăm de ce nu putem să implementăm acel aspect din MCV. Dar cred că este foarte important dialogul şi Guvernul României va avea un dialog cu Comisia Europeană legat şi de acest aspect şi de alte aspecte referitoare la această cooperare”, a afirmat premierul.   

Target pentru PSD Sibiu la alegeri

Viorica Dăncilă a confirmat că organizaţiile locale PSD vor avea un target pentru alegeri, dar acesta încă nu a fost stabilit. "Atunci când eşti ales, îţi asumi o responsabilitate şi cred că această responsabilitate trebuie să şi-o asume fiecare organizaţie, pentru că nu putem obţine victoria pe care ne-o dorim dacă nu vom avea o implicare a tuturor organizaţiilor. Fiecare organizaţie judeţeană va avea un target, îşi va asuma acest target, pentru că aşa cum preşedintele partidului, conducerea partidului, îşi asumă anumite lucruri, această asumare trebuie să meargă până la nivelul fiecărei comunităţi”, a spus Dăncilă. Ea a mai precizat  că  liderii care nu vor atinge targetul, "trebuie să îşi dea demisia”.

Protest "Vă Vedem"

Pe aorpate toată durata alegerilor judeţene de la PSD Sibiu, un grup de aproximativ 20 de protestatari de la "Vă Vedem din Sibiu" a fost prezent în zona Centrului Cultural "Ion Besoiu", aşteptând sosirea sau plecarea premierului, vicepremierului şi a ministrului finanţelor. Aceştia purtau drapelele României şi ale Uniunii Europene, şi scandau, periodic, "PSD, ciuma roşie!", "Hoţii!" sau "Afară, afară, cu PSD din ţară!". Protestul a fost unul paşnic, un reprezentant al protestatarilor dorind să participe la conferinţa de presă dar a fost refuzat, neavând acreditarea necesară pentru eveniment.
Despre aceştia Viorica Dăncilă a spus că nu i-a evitat, ci chiar a dorit să aibă un dialog cu ei: "...au fost câteva persoane care s-au obișnuit și care cred că jignirile sau care țipă mai tare este constructiv pentru această țară și pentru acest județ. Eu știu că aici, la Sibiu, sunt oameni onești, pașnici, care preferă dialogul, oameni pe care îi apreciez foarte mult și cred că astfel de manifestări nu fac bine județului respectiv. În România trebuie să aducem normalitate. O bătălie politică trebuie să fie pe proiecte, pe argumente, dar în același timp trebuie să dăm dovadă de respect, pentru că respectul impune respect, a spus premierul Viorica Dăncilă.

[image=145750]







comentarii
5 comentarii

tribuna sunteti si voi politici?? psd-isti de nu-mi luati commentariul?
20.07.2019 23:37
Viorico, nu știu ce e în capul tău, când aștepți rezultate bune la Sibiu...tu pokemoane, închide ochii și înghite. Face pipi și caca, orice sibian care va veni la vot. Nu pricepeți nicicum, ca e momentul sa va duceți dracu de comunisti. Trifule...imi pare ca nu ți-a zis Popa al tău, ca vei fi scuipat în orificiul bucal. În cazul în care nu ai fost informat, spune-i sa nu mai fie lingău și sa iti transmită ce trebuie. Sclaviloooor.... Vine inapta de Viorica sa va ridice moralul. :))))))))
Decât Popa
21.07.2019 03:51
Bravo lor! Si voi tantalailor ce comentati pe aici ,de ce nu i-ati batut si nu ati spart geamurile sediului, ale masinilor lor, daca tot sunteti asa tari in gura? Fapte,nu vorbe jignitoare pe net ascunsi dupa nickneme-uri!
???
21.07.2019 11:17
Ce frustrati sunt postacii PNL ! Doar jigniri si injuraturi. S-a saturat lumea de voi cu hotul vostru de sas si case. He he he
He he he
21.07.2019 16:03
mda, e lumea atat de satula incat psd e mai jos decat a fost la europarlamentare.
o sa devina realitate bancul cu psd alearga de unul singur si termina al doilea !
la prezidentiale nici macar in turul 2 nu ajung.

p.s. pnl nu e mare branza dar aduna voturi pe nemultumirea fata de hotii si coruptii din psd.
@he he he
22.07.2019 13:43
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA