Continental
Tribuna
Bogdan Trif: „PSD a obligat Guvernul PNL să dea în mod gratuit măști familiilor și persoanelor defavorizate”
Bogdan Trif: „PSD a obligat Guvernul PNL să dea în mod gratuit măști familiilor și persoanelor defavorizate”

Într-un comunicat de presă al organizației județene a PSD, președintele Filialei sibiene, Bogdan Trif, transmite că social-democrații au determinat Guvernul PNL să acorde măști gratuite persoanelor cu posibilități materiale reduse. În documentul transmis presei se arată: „PSD a decis prin inițiativă legislativă urmată de vot în Parlament: Guvernul Orban trebuie să acorde gratuit măști familiilor și persoanelor defavorizate, care nu și-ar fi permis să le cumpere pentru a se proteja, atât pe ei, cât și pe cei din jur de pericolul reprezentat de Coronavirus.

PNL, pe întreaga perioadă a crizei, s-a remarcat prin două lucruri:
❗ prin amenzile record, care ne-au adus pe primul loc în lume la numărul de amenzi aplicate și la cuantumul acestora, raportat la veniturile poplației.
❗ a reușit să pună pe butuci economia României, pentru că nu a luat nicio măsură eficientă de ajutorare a firmelor cu capital românesc

Atunci când Guvernul PNL a trimis în Parlament proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea stării de alertă, a instituit și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, fără să se gândească la persoanele defavorizate sau la pensionarii care nu își pot permite achiziționarea acestor măști.

PSD a modificat în Parlamentul României hotărârea de Guvern dată de Orban și Turcan și a votat ca statul român, prin Ministerul Sănătății, să pună la dispoziția autorităților publice locale, în mod gratuit, necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale respective.

PSD a dejucat din nou planul guvernului PNL de umilire a românilor cu venituri modeste care nu își permiteau achiziționarea acestor măști, dat fiind faptul că amenzile decise tot de guvernul PNL în cazul nepurtării măștii de protecție sunt foarte mari.

Sperăm totuși ca liberalii, în această situație gravă, să fie decenți și să nu mai profite de ocazie pentru a face speculă pe bani publici cu achiziția măștilor, așa cum au făcut în perioada stării de urgență. Exemplul cel mai elocvent fiind chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a vândut prin farmaciile proprii măști la suprapreț, cu 15 lei bucata, fără bon fiscal. Deși fapta a fost filmată cu camera ascunsă de un reporter și totul a fost devoalat publicului, ministrul penelist al Sănătății este încă în funcție și le dă românilor lecții de moralitate”. 

comentarii
17 comentarii

Ffff bine sa vada sibienii cum ii trateaza liberalii. Amenzi si atat. Un pensionar care de abia are bani de medicamente si paine de unde sa mai scoata 5 lei pe zi pt masca? Liberali idioti
Sibian
21.05.2020 17:15
Daca nu au toti masti, atunci degeaba purtam noi, virusul nu o sa dispara. Felicitari PSD pt initiativa. Nu va lasati molimei galbene!
Vasile
21.05.2020 17:59
Pt PSD—isti am mãsti gratuite : Pempersi folositi.
Virusii n—au nici o sansā.
Judita
21.05.2020 23:44
Stimabile, confirmi indirect că partidul dvs. a fost părtaș la această farsă grotescă. Ce mai contează că oamenii sărăciți primesc acum drept compensare măști gratuite de doi lei?
Un cititor
22.05.2020 05:57
mda, psd e partidul in care baronii locali si nationali, scuze "liderii" psd, declara public ca desi legea ii obliga sa poarte masca in spatii inchise ei NU POARTA CA NU AU CHEF !!! si mai ameninta cu bataia pe cei care le-au atras atentia ca ii pun pe ceilalti in pericol.

partidul pentru care O MITA de 30.000 euro e "CEVA NORMAL" iar parlamentarii partidului voteaza in bloc impotriva urmaririi penale a INFRACTORILOR DIN psd sau, mai bine, dau legi prin care HOTII prinsi scapa de inchisoare daca returneaza sumele furate !!!

cam ASTA E RESPECTUL PENTRU LEGE si cetateanul normal al psd !
psd
22.05.2020 08:24
de ce nu vorbeste tovarasul trif si despre sistemul sanitar la pamant pe care psd l-a lasat cu datorii si fara stocuri de materiale de baza chiar inainte de epidemie ?

despre cei 3% din doctori si 10% din asistentele medicale care emigreaza in fiecare an !
sau, sa inteleaga si cei din psd care stau prost cu matematica cand nu numara banii furati, despre cei 600 de romani care pleaca zilnic sa munceasca in alte tari dintre care cel putin 6 sunt medici !!!

sau despre cele 8 spitale regionale promise de dragnea si psd pana in 2018 ?

sau despre scolile care nu au nici macar apa curenta sau toalete ca sa nu vorbim de cele 5000 de noi scoli si gradinite promise tot de psd in 2016 pentru 2018 !!!

ah, alea nu se pun, furturile din banii publici si minciunile electorale trebuie iertate nu ?

iar ca o paranteza o masca de unica folosinta costa 1.5RON nu 5RON cum dezinformeaza pe aici un mincinos !
.
22.05.2020 08:57
Cand ti-a murit si ultimul neoron, doar asta poti face: bagatelizezi situatia.
Sper sa ai parte de pampersii despre care vorbesti!
@judita
22.05.2020 09:16
Iar a aparut asistatul de la peneleu. Ba, ti-am mai spus du-te ma si linge la turcana( care a trecut prin multe paturi= orban) ca trece printr-o PEROADA grea si propagheaza numai tampenii!
Linge la CATU care ne indatoreaza zilnic tara cu MILIARDE DE EURO ptr multinationale si firmele smechere ale hotilor din pnl si dupa ce fumeaza leustan ne spune ca iarna nu-i ca vara!
Ba, nici asistati social n-o sa mai fiti, javre pnliste!
@psd
22.05.2020 09:24
iar postacul psd condamnat penal face ce a fost invatat de partidul infractorilor: deinformeaza minte si injura !

nu fa spume ca oricum nu asteapta nimeni mai mult de la voi.
atat stiti si atat puteti !!!

iar cand vine vorba de imprumuturi, HOTIE SI INCOMPETENTA psd e campion pe sate !
he, he, he ca sa pricepi si tu.
hotul striga hotii
22.05.2020 10:01
Mai intai invatati limba romana si apoi insultati alti oameni !
@@psd 09:24
22.05.2020 13:23
Trimite-l pe hotul de case la scoala ca el spune PEROADA. Eu doar l-am citat, dar, na, daca esti prostalau n-ai cum sa te prinzi!
@13.23
22.05.2020 15:41
"propagheaza" in ce limba e ? Ca in romana cu siguranta nu e !

Observ ca insultele sunt direct proportionale cu analfabetismul.
Dar se pare sunteti fan Dancila & co deci nu e de mirare.
pt dl "inteligent" de la 15.41
22.05.2020 17:00
Hahahahahahaha
PROPAGHEAZA spune Turcana, trimit-o naiba si pe asta la scoala ca tot pnl ul e plin de prosti!
Hshahahahaha, du-te ma de pe aici ca est varza!
@17.00
22.05.2020 17:25
Prostul daca nu e si fudul ...

Acum o sa spuna ca si "trimit-o" respectiv "est" sunt tot cuvintele altcuiva si reper al gramaticii limbii romane.

Poate sufera de personalitati multiple !!!
@17.25
22.05.2020 20:31
Huuuu CIUMA ROȘIE.
So
22.05.2020 21:27
Mars cu molima ta galbena
Molima Galbena
23.05.2020 01:54
Am mai spus:acest Bogdan Trif este mai prost decat prevede programul de guvernare al psd.Pacat ca este sibian de-al nostru!
Grigore MANEA
23.05.2020 12:00
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia