Tribuna
Comunicat de presa
Bogdan Trif: "Prima condiție pentru finanțare este depunererea documentatiei conform legii"
Bogdan Trif:

"Am asistat ieri la un atac la adresa mea, atât în calitate de președinte PSD Sibiu cât și de ministru al Turismului, prin care am fost acuzat că aș fi blocat proiectul "domeniul schi în Munții Făgăraș" și că aș fi preferat să aloc fonduri din bugetul ministerului pentru alte opt proiecte în detrimentul acestuia. Nimic mai fals!

Dimpotrivă, am simplificat procedura de atribuire a fondurilor către autoritățile publice locale, astfel că la ora actuală acestea sunt scutite de a mai depune o documentație stufoasă, acest lucru ușurându-le efortul financiar și reducând timpul necesar obținerii avizelor și a autorizațiilor. Mai exact, în prima fază, pentru semnarea contractului de finanțare a proiectului, autoritatea locală va depune doar studiu de fezabilitate, fără să mai fie nevoie de proiectul tehnic.

În acest context, am avut anul trecut două întâlniri la Ministerul Turismului cu toți primarii și reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Monte Făgăraș Bâlea-Capra, în cadrul cărora le-am explicat foarte clar ce documentație trebuie să depună la minister și ce pași trebuie urmați. Ba mai mult, am fost cu aceștia inclusiv la Ministerul Mediului, unde ne-am întâlnit cu specialiștii care, la rândul lor, le-au dat cele mai bune sfaturi pentru ca proiectul să primească avizul de mediu.

În ciuda dorinței tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect, singurul care nu a făcut absolut nimic, în afară de declarații sforăitoare, a fost reprezentantul ADI Monte Făgăraș Bâlea-Capra. Acesta nu a depus nici până în momentul de față studiul de fezabilitate necesar semnării contractului de finanțare, iar acest lucru poate fi verificat foarte ușor, de către oricine, având în vedere că aceasta este o informație publică.
Cunoscând managementul deficitar al reprezentantului ADI Monte Făgăraș Bâlea-Capra și neavând așteptări pentru lucruri concrete din partea acestuia, am decis ca proiectul „domeniul schi în Munții Făgăraș” să ajungă și pe lista proiectelor strategice, fiind inclus în prioritățile ce vor face obiectul finanțărilor prin ordonanța de urgență a guvenului care reglementează parteneriatul public privat. Astfel, Comisia de Strategie si Prognoză are în lucru acum elaborarea normelor pentru ca în curând, proiectul să fie scos la licitație publică".

Bogdan Trif, Ministrul Turismului și Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

comentarii
2 comentarii

pentru a primi finantare trebuie sa faci un singur lucru: sa cotizezi la psd si sa lucrezi cu firmele impuse de ei.
in rest nu conteaza ai, n-ai acte, documentatie sau altceva.
prima conditie pentru finantare este alta
19.02.2019 18:08
Licitatiile sunt publice !!! Poate participa oricine !!! Nu mai dezinformati postaci PNL !!!
@ postacul PNL
19.02.2019 18:25
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia