Tribuna
PNL
ADVERTORIAL
Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu: "PNL și președintele României calcă în picioare Constituția, Comisia de la Veneția, MCV-ul și ignoră pericolul coronavirus
Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu:
Oare cei de la Vă Vedem din Sibiu au orbit în fața acestor abuzuri ale PNL? Oare #Rezist au devenit #Obosiți?

"Unde este democrația din România, unde este ”România  Normală”?  De ce era nevoie ca președintele Iohannis să încalce din nou flagrant Constituția României desemnându-l premier pe Orban, care tocmai fusese demis cu un scor istoric și care anunțase că va merge pentru a doua oară în Parlament, doar ca să fie respins din nou? Decizia Curții Constituționale de a sancționa acest abuz a venit în mod firesc.
Unde era democrația mult clamată atât de președintele României cât și de PNL, dar și de o parte a așa-zisei societăți civile din Sibiu, atunci când procurorul general al României, procuror șef al DNA și șeful DIICOT erau numiți pe funcții de către președintele României la propunerea ministrului PNL, având aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)? Acest fapt încalcă în mod flagrant recomandările Comisiei de la Veneția și recomandările MCV impuse de Comisia Europeană. Nu îi cunosc personal pe cei trei, pot fi, fără doar și poate, niște profesioniști, dar atâta timp cât nu au obținut avizul colegilor magistrați, în speță avizul CSM-ului, faptul că au fost numiți în aceste funcții de către doi oameni politici ridică un mare semn de întrebare.
Toate aceste abuzuri ale puterii PNL vin în continuarea celor 25 de Ordonanțe de Urgență aprobate fără avize de Guvernul PNL ”noaptea ca hoții”.
Una dintre aceste Ordonanțe a avut ca obiectiv doar privatizarea peste noapte a sistemului public de sănătate, fără a avea vreo prevedere benefică pentru românul de rând. Această ordonanță nu a făcut absolut nicio referire la pericolul iminent care amenința întreaga lume, și anume Coronavirusul, deși situația din Republica Populară Chineză era cunoscută de ceva timp.   
De abia aseară s-au gândit distinșii domni guvernanți liberali să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a dispune, pe ultima sută de metri, măsuri pentru combaterea acestui virus.
L-am urmărit cu stupoare pe domnul ministru al Sănătății, Costache, și pe directorul societății din subordinea Guvernului care trebuie să asigure echipamentele de protecție când declarau că stocul pentru aceste echipamente este zero, adică azi nu există echipamente de protecție care să poată fi puse la dispoziția oamenilor și a cadrelor de intervenție în caz de epidemie de Coronavirus.
Cu alte cuvinte, Guvernul PNL în frunte cu ministrul Costache, deși cunoșteau situația din China și din alte țări au ignorat cu desăvârșire pericolul care amenință România, singura lor preocupare fiind alegerile anticipate.
Mai mult decât atât, în Sibiu, la Spitalul Clinic Județean de Urgență sunt doar două locuri amenajate pentru suspecții sau bolnavii de Coronavirus. Deja unul dintre aceste locuri a fost ocupat de un  cetățean suspect de Coronavirus care a aterizat pe Aeroportul din Sibiu de pe ruta Veneția-Viena-Sibiu.
Sper că realizează și doamna Daniela Cîmpean, membră PNL și președinte al Consiliului Județean Sibiu, care are în subordine Spitalul Județean, că două locuri special amenajate pentru astfel de situații de urgență sunt nu sunt suficiente.
Solicităm atât președintelui României cât și PNL-ului să înceteze orice luptă politicianistă care adâncește mai tare România în criză, să respecte Constituția și legile țării și să se aplece spre nevoile românilor. Poate liberalii au uitat, sau nu sunt conectați la realitatea din țară, dar de când au preluat puterea toate prețurile, începând de la alimente la combustibili au explodat, iar euro a atins un maxim istoric negativ. Cât despre noua epidemie de Coronvirus, autoritățile sunt nepregătite.
E curios cum, atât președintele cât și Guvernul Orban, care a guvernat doar prin Ordonanțe de Urgență și asumări, încearcă să dea vina pentru neputința lor tot pe PSD, deși Partidul Social Democrat este, din 4 noiembrie, în opoziție și matematic nu are majoritate în Parlament.
Mai adresez o singură întrebare: unde s-au acuns cei de la Vă Vedem din Sibiu și #Rezist, autointitulați ”străjeri ai statului de drept”? S-au ascuns cumva într-un vagon legat de locomotiva PNL?
Întrebarea este retorică, atâta timp cât ei aplaudă aceste abuzuri și derapaje de la democrație", spune Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu

comentarii
7 comentarii

Suntem niste mielusei care am fost folosit de PNL si USR impotriva PSD. Acum cand PNL si USR fac pe statul de drept si isi bat joc de romani noi aplaudam ! Bravoooo Vancu deontologul si ceilalti lasi si aserviti ! Uraaaa ! Traiasca !
# rezist@ va vedem
25.02.2020 16:30
Micul Dac pt ca asa s-a poreclit singur, oare de unde si-a luat porecla de mic? La statura era ok inalt, de gras era gras, oare ce are mic, dacul protestatar. He he he. Acum unde e, ca in fata sediului psd era smecher. Pnl cand face de 100.000 de ori mai rau ca psd, e ok pt MICUL ...dac! Sunt oare slugile PNL, in frunte cu Vancu ? Raspunsul cred ca vi-l dati singur!
Gigi
25.02.2020 18:09
PNL a înghețat salariile demnitarilor pentru că a apreciat că acestea sunt suficient de mari, mai ales raportat la nivelul de trai din România. Numai că PSD, în Senat, a votat împotriva acestei măsuri. Pesediștii sunt interesați doar de buzunarul lor și atât.Atat mai poti face Trifule ceva valuri cu mana de care nu se mai sperie nimeni !
25.02.2020 19:55
E de vina Trif si PSD ca Iohannis a incalcat constitutia si a numit procurorii cu aviz negativ de la CSM ! Tot PSD si Trif sunt de vina ca PNL si Costache, nu au facut nimic sa previna criza Coronavirus. Esti sanatos la cap sau ai un singur neuron si ala virusat ?
@
25.02.2020 20:06
Pârâciosule !
Mihai
26.02.2020 07:11
VOI VORBITI DE JUSTITIE SI STATUL DE DREPT ?!?

cand trei ani la rand ATI ELIBERAT INFRACTORI si ati albit banii furati de ei ?
cand 80% din pralamentarii psd sunt cu dosare penale dar neurmariti din cauza imunitatii si mai nou SCAPATI prin LEGILE date de voi ?
cine blocheaza orice initiativa legislativa care ar elimina coruptia si hotia ? PSD !!!

pericolul coronavirus ? VOI SUNTETI O INFECTIE INFINIT MAI PERICULOASA PENTRU POPORUL ROMAN !!!

dar inca aveti un fan prin Sibiu care injura orasul si locuitorii lui. inca nu a inteles ca in Sibiu si chiar in Romania psd e pe cale de disparitie dar de, de la unul cu dosar penal si IQ subunitar la ce poti sa te astepti.
cum e turcu si pistolu' !

HOTII nu mai au ce cauta in parlament !
iar a scos capul asistatul psd
26.02.2020 08:28
O tot dai cu asistatii sociali. Altceva mai stii ? E de vina tot psd ca Ioh si PNL au pus oamenii in functii fara avizul CSM sau ca nu au luat nicio masura pt combaterea coronavirusului. Tot psd e de vina ca l-a desemnat iar pe Orban si a incalcat constitutia. Oricat de injectat esti, tot se observa ca iti fileaza o lampa in logica ta. Atat stii doar sa injuri.
@
26.02.2020 11:26
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia