Tribuna
Sevis
Bogdan Trif: "PNL-USR ne îngroapă Agricultura. Alimentele se scumpesc zi de zi. România devine doar o piață de desfacere pentru străini”
Bogdan Trif:

Coaliția PNL-USR și-a propus să falimenteze agricultura României. Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe care Guvernul României l-a propus, prevede 0 (zero!) fonduri pentru Agricultură. Au încercat să spună că Uniunea Europeană a decis să nu finanțeze, prin PNRR, sectorul agricol în niciun stat membru. Minciuna e ușor de demontat pentru că sunt țări care au deja aprobate, prin PNRR, fonduri destinate dezvoltării agriculturii. Deviza PNL-USR pare a fi: "De ce să producem noi, când trebuie să devenim doar piață de desfacere?".

„În sectorul zootehnic, tragedia producătorilor este la fel de mare. Ajutorul național tranzitoriu – schema decuplată de producție, dat în perioada guvernării PSD, era de 328,25 lei/cap de bovină. PNL a scăzut suma acordată la 5,04 lei/cap de bovină. Cu alte cuvinte, a tăiat subvențiile pentru că oamenii au renunțat să mai depună cereri pentru infima sumă de 5 lei, costurile pentru întocmirea și depunerea documentelor fiind mai mari decat subvenția.

Programul de susținere a crescătorilor de ovine, pentru comercializarea lânii, introdus de PSD, a fost anulat în mod aberant. În loc să ajute crescătorii de ovine să valorifice lâna în mod rentabil, iar acest produs să fie folosit, ca în alte țări, în industria textilă sau în construcții, ca material izolant, PNL-USR preferă să-i împingă spre faliment. Costurile pentru tunsul oilor și eliminarea lânii ca deșeu, prin metode ecologice, sunt cheltuieli foarte mari, pe care crescătorii de ovine nu le pot suporta. În acest sens, am făcut o interpelare parlamentară către ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în care l-am întrebat când va relua acest program. Răspunsul ministrului, atât în plen, cât și în scris, prin adresa nr. 445/18.05.2021, (vizibil pe site-ul Camerei Deputaților – Întrebări și Interpelări Bogdan Trif) este halucinant: creșterea subvențiilor a determinat scăderea producției. Să ajustezi cifrele în halul acesta, pentru a transforma tăierea subvențiilor într-un lucru benefic, este incalificabil!

Programului Tomata i-a fost redusă drastic suma de finanțare, astfel că mulți producători au ajuns să-și arunce legumele la gunoi sau pur și simplu să nu-și mai culeagă recolta din solarii.

De continuarea programului de extindere a sistemului de irigații, început de PSD, nici nu se mai poate vorbi.

Toate aceste „reforme” sunt impuse de guvernul PNL-USR în timp ce toate statele din UE își subvenționează cu sume uriașe producția zootehnică și cea agricolă, care intră în competiție directă cu cele din România, lăsate de izbeliște, de actualul guvern.

În aceste condiții, românii sunt nevoiți să cumpere alimente de import, din ce în ce mai scumpe.

Aceasta este politica PNL-USR: să îngenuncheze producătorii autohtoni, iar România să devină doar o piață de desfacere pentru străini.

Sibienii care au votat PNL și USR trebuie să știe ce politică antinațională fac cei aleși să-i reprezinte în Parlament și la guvernare!”, spune deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

 

comentarii
10 comentarii

Aveți dreptate. Cine însă a negociat tratatul de aderare la UE în condiții de avantajoase pentru România? PSD. Corect?
Un cititor
20.07.2021 15:47
iAR DACA CEI DE DUPA AU VAZUT SI SE CRED MAI DASTEPTI DE CE NU AU REMEDIAT SITUATIA?? cONCLUZIE NICI -PSD- NICI PNL SAU CELELALTE PARTIDE NU SUNT MAI PATRIOTICE CI VANZATORI SI TRADATORI DE TARA UNII AU DISTRUS ROMANIA DIN PUNCT DE VEDERE -ECONOMIC---- AU VENIT ANORMALII LA PUTERE SI DISTRUG ROMANIA DIN PUNCT DE VEDERE-- MORAL -- DECI TOTI 0 APA SI-UN PAMINT --- JUDECATA VA FI ASPRA FITI SIGURI DE ASTA
mike
20.07.2021 22:04
Tratatul UE se negociază o singura data: la aderare. Nu toată ziua se tratează aderarea. Ca am aderat deja. Adică cine a tratat aderarea, ala e de vina. Adică PSD-ul! Ca el a negociat termenii aderării. Asa ca, ciocu mic ca sunteți niște ticalosi! Din multe puncte de vedere, cel mai grav fiind cel cu instigarea în mod continuu la nerespectarea masurilor anticovid, de când a început pandemia!
EU
20.07.2021 22:43
Scrie in tratat ca nu ai voie sa faci agricultura?? Sau suntem noi niste nemernici Primaria se ocupa cu terenuri de joaca, piste pentru role coster aiureli ---unde sportivii depun forte aiurea -- iar campurile unde odata era grau si porumb acum creste balariile in voie -- pe timpul lui ceao pe noi copii de scoala ne duceau la munca campului--- fitness cu roade Acum vrem trai pe vatrai dar munca --NEMA- satele au devenit goale , campurile nelucrate ----batranii mor cine va lucra?? pamantul?? Oare numai cu bani europeni se va redresa agricultura ? Ne-am saturat de gargari politice faceti legi care sa stearga birocratia grasa si fara sens din romania -- GHIVE LIBERTY OR GIVE ME DEATH!!!
mike
21.07.2021 01:41
Prostovanii de aici care comenteaza ca PSD a negociat prost intratea in UE, habar nu au ce vorbesc. Pai bai gaini bete, tratatul i-ti da un cadru in care tu trebuie sa te incadrezi insa nu i-ti interzice sa i-ti dezvolti agricultura si economia in general, sa o sustii asa cum fac si restul statelor UE.
Pai de ce ma loaze cand a fost Ciolos comisar european pe agricultura nu a facut nimic pt Romania si a tras mereu in directia Frantei? Pentru ca la fel ca si la multi alti USR-isti, prostia, hotia, tradarea, fac parte din caracterul lui infect.
Muriti de oftica prostilor insa daca PSD nu finaliza negocierea pt aderare la UE si NATO, nici acum nu am fi fost membrii si probabil am fi avut soarta Ucrainei.
Hai sictir!
pt ofticati
21.07.2021 08:38
Mori de ciuda ca nu mai poti fura,PSD-ist nenorocit?Oricat de ticalosi sau nestiutori ar fi guvernantii actuali,voi ii bateti la scor!
@08:38
21.07.2021 16:03
Sclavul lui dragnea latra si el la comanda…toata familia angajata la stat …cand face anaf o ancheta sa vada cum a dobandit vilele si milioanele de Euro?amarat ca dancila ,ciolacu si restui din banda iliescu…
Turcan
21.07.2021 17:12
Iarăși a ieșit Ciuma Roșie la atac. Tu de unde ai făcut avere pupincuristul lui Dragnea, din salariile familiei tale luate de la stat?
Fa.
21.07.2021 19:49
Uitati-va postacilor pe declaratiile de avere sa faveti comparatii si vedeti de unde are Barna milioane si Turcan la fel? Sa fie vorba de hotii din fonduri europene si alte afaceri cu gunoaie? Hotii USRiste si PNListe!!
Soma Turcan - Barna palmat fonduri europene
23.07.2021 11:45
nu-l mai dati pe asta la ziar, un ministru care nu a miscat nimic pentru judet! Doar l-a plimbat pe dragneev si pe sleata lor de talhari prin sibiu, la brat, pe la hilton etc
du-te bah acasa, si culca-te, ai nevoie ! Ia-ti o vacanta definitiva si fa un bine societatii! Oricum, cand ai avut ocazia, nu ai miscat nimic, erai paria in guvernul ala! Toti colegii te evitau, se vedea la tv cum fugeau toti de tine!

du-te la pensie, specialule! Lasa-ne ! am vazut ce poti, nimic!

Prosti sunt aia care-l tin in functie pe acest individ! Sa va fie rusine idiotilor ca-l tineti acolo, ca o paiata!
23.07.2021 19:19
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia