Tribuna
Bogdan Trif: "Am votat Legea Pensiilor, în Parlament"
ADVERTORIAL
830 vizualizari
Bogdan Trif:

"Este interesant cum mulți dintre aceia care s-au opus vehement creșterii pensiilor profită acum de legea adoptată ieri, în Parlament, arogându-și meritele pentru majorarea veniturilor pensionarilor.

Unii colegi din coaliția de guvernare au fost în guvernul Câțu - echipa câștigătoare - și au semnat alături de ministrul userist Ghinea acea prevedere în PNRR prin care România se angaja că bugetul de pensii nu va depăși 9,4% din PIB, până în 2070. Cu alte cuvinte, înghețau pensiile românilor pe o perioadă mare de timp și condamnau pensionarii la sărăcie. Acei colegi de coaliție s-au opus și când fostul ministru Marius Budăi încerca să elimine acel prag, amenințându-l chiar cu demiterea. S-au opus și atunci când premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, prin negocieri cu Comisia Europeană, au eliminat acel prag de 9,4% din PIB.

În momentul în care s-a ieșit cu proiectul de lege a pensiilor, PNL a făcut ședință de urgență și a tras, în mod fals, concluzia că nu sunt bani pentru mărirea pensiilor și s-ar pune în pericol securitatea României. Acum, colegii liberali se bat cu pumnul în piept că ei le măresc pensiile românilor și rulează, în Sibiu, clipuri de promovare electorală, în acest sens.

Noua lege a pensiilor, promovată și votată de PSD, aduce echitatea între pensionari și va consolida principiul contributivității. Este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România. Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială. 

Anul viitor, pensiile se vor majora de două ori. Prima creștere, de 13,8%,  va avea loc la 1 ianuarie 2024, iar cea de-a doua majorare la data de 1 septembrie 2024. Îi asigurăm pe români că sunt bani și vor fi prevăzute în Legea bugetului sumele necesare pentru ambele majorări!

Întotdeauna, PSD a avut grijă de cei care au muncit o viață întreagă. Doar social-democrații au mărit pensiile, de câte ori bugetul a permis aceste majorări, în ciuda celorlalte partide, care s-au opus vehement și sistematic, invocând fel de fel de motive inexistente. De multe ori, în mod cinic, aceștia s-au opus majorării pensiilor doar pentru că mare parte dintre seniori votează cu PSD.

PSD și-a respectat întotdeauna promisiunile și a guvernat punând oamenii înainte de toate! "

Deputat Bogdan Trif,
Președintele Organizației Județene PSD Sibiu


comentarii
12 comentarii

Ati marit varsta de pensionare jeguri comuniste ce sunteti si va laudati cu asta???
Sa mai indrazniti sa veniti la cersit voturi, gunoaielor.
21.11.2023 12:45
Pensile speciale le-ati marit in loc sa le taiati !
Jeguri de oameni si voi si PNL
rubla
21.11.2023 13:12
-mă șmecheraș, de ce nu mai ataci PNL, ul?
-mă, tu nu ști politică nici ca o cioară vopsită.
Cucu
21.11.2023 15:59
O persoana care a muncit,intre 25-30 de ani,v-a avea pensia mai mica decat cel cu pensia sociala care n-a muncit o zi.
barbu
21.11.2023 17:58
Fain,
Cine are 1000 lei îi crește cu 138 lei.
Cine are 10000 lei îi crește cu 1380 lei!
Corect ! Nu? Păi…
Gap
21.11.2023 20:34
Noua lege a pensiilor, promovată și votată de PSD, aduce echitatea între pensionari și va consolida principiul contributivității. Este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România. Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială.
Vom trai si vom vedea cum v-ati laudat aici prin vocea papagalului de Trif !
Promis
21.11.2023 20:50
No acuma scoateți bani
Erlkoenig
22.11.2023 00:03
Bogdanele, zi-ne ceva si de pensiile speciale! Se limiteaza sau cresc pana la cer??
Si mai zi-ne cum e cu iesirea la pensie a celor din jandragnerie la 45-48 de ani, cu o pensie mai mare decat salariul avut!!! 10 august merita rasplatit, nu-i asa?!
22.11.2023 04:38
Nu mai minți bă atâta, nu ti-e rușine??? De unde aveți voi bani bă să măriți pensiile??? Din împrumuturi și măriri de taxe pentru privați ? De ce nu desființați pensiile speciale??? Nesimțiților! Dau scris aici că la anul pensionarii vor primi doar indexarea de la începutul anului și atât. Recalculări n-o să faceți că nu aveți bani . Stai sa vedem pe unde scoateți cămașa când UE vă va bloca fondurile europene pt ca voi creșteți deficitul în loc sa-l scădeți c-un v-ați angajat!
kokos
22.11.2023 07:48
Cei de la guvernare sunt doar niște slugoi, indiferent ce partid reprezintă. Fondul de pensii la care au contribuit oamenii zeci de ani a fost demult cheltuit pe nimicuri sau furat efectiv. În curind vor mări la 70 ani vârsta de pensionare ca să fie siguri că toată contribuția oamenilor va putea fi furată. Cu excepția ce lor din aparatul represiv, desigur: armată, poliție , justiție, parlamentari.
Un cititor
22.11.2023 07:52
Corect. Asa este.
@ Un cititor
22.11.2023 20:45
De la anul pensiile se maresc de doua ori si preturile de vreo 4 ori.
Stanuta Alboiu
22.11.2023 23:51
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA