Tribuna
Bobocii de la AFT au depus jurământul militar
Bobocii de la AFT au depus jurământul militar
"Mai presus de tihna noastră stă datoria sfântă de a apăra fiinţa şi neatârnarea ţării noastre". Sub acest motto mobilizator, preluat din tâlcul rostirilor lui Ştefan cel Mare, a avut loc depunerea jurământului militar de către studenţii Academiei Forţelor Terestre

În preambulul Zilei Armatei Române, la AFT "Nicolae Bălcescu" studenţii de anul I, au jurat "legământ etern cu ţara". În contextul situaţiei epidemiologice actuale, şi având în vedere condiţiile impuse pentru respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară în vederea prevenirii infectării şi transmiterii virusului SARS-CoV-2 , evenimentul s-a desfăşurat în format hibrid, pe platoul militar şi în format electronic astfel încât acest ceremonial să fie vizualizat live de membrii familiilor şi prietenii studenţilor din anul I.
În urmă cu 60 de zile, 296 de studenţi -92 de fete şi 204 băieţi- au ales un nou drum, cel al formării şi instruirii în Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, fiind şcolarizaţi pentru Ministerul Apărării Naţio­nale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerul Justiţiei. Aceşti bravi tineri au depus Jurământul Militar de credinţă faţă de neam şi tară, în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general maior Iulian Berdilă.

Desfăşurătorul, încărcat de trăiri emoţionante

După primirea oficială a generalului maior Iulian Berdilă, de către comandatul/rectorul AFT, şi după trecerea în revistă a efectivului Academiei militare, precum şi a onorului militar primit de oaspete, Gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan, comandantul şi rectorul AFT s-a adresat studenţilor din anul I, reamin­tindu-le că prin Jurământul de Credinţă vor purta în suflet drapelul românesc cu toată simbolistica lui şi cu istoria poporului nostru. "De astăzi reprezentaţi alături de ceilalţi militari ai ţării forţa, puterea şi viitorul României" a mai spus generalul. Ulterior a fost săvârşit ceremonialul religios-militar şi a urmat momentul solemn de depunere a jurământului militar, "cu voia lor şi a lui Dumnezeu". În faţa drapelului purtat de Garda de drapel ei au jurat cu hotărâre şi emoţie "... credinţă patriei mele România, să-mi apăr patria chiar cu preţul vieţii mele....".
"Domnilor generali, dragi camarazi ", aşa şi-a început cuvântul studentul Rareş Andrei Păuna, gânduri rostite din suflet în numele colegilor din anul I de studiu. Tânărul militar a încredinţat superiorii militari că generaţia lor este conştientă de faptul că România face parte dintr-o alianţă politică militară specială şi că pentru acest parteneriat le revine onoranta misiune de a susţine reputaţia militară, imaginea României dar  şi a românilor, demers pentru care sunt pregătiţi pentru orice împrejurare/context,  căci "mai presus de fiinţa nostră sunt Patria, Onoarea şi Datoria"
Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general maior Iulian Berdilă a apreciat eforturile deosebite făcute în această perioadă de studenţii militari, şi a reiterat tot sprijinul pe care tinerii îl au pentru a deveni piloni de bază ai Armatei României, pentru a beneficia de un cadru de pregătire menit a le dezvolta abilităţile, să le stimuleze performanţa şi expertiza în cariera militară. Şeful Statului Major al Forţelor Terestre a rugat tinerii militari să respecte normele şi recomandările care se impun din cauza pandemiei, să fie responsabili şi să promoveze spiritul de coeziune,de echipă şi de camaraderie militară. Intervenţia domniei sale a fost încheiată cu următorul mesaj:"Statul Major al Forţelor Terestre vă aşteaptă după încheierea studiilor academico-militare să aduceţi un plus de rafinament şi de expertiză militară, să ne faceţi să fim mândri de voi şi să vă apreciem cu bucurie împlinirea voastră profesională".
Intonarea Imnul naţional şi constituirea dispozitivului de a defila a efectivului de studenţi aveau să finalizeze acest moment unic pentru fiecare student ce a păşit pentru prima oară pe porţile unei instituţii galonată de realizările istorice, dar şi de remarcabile ctitorii actuale.







comentarii
1 comentarii

Fundul clasei, cei care nu au intrat pe nicaieri in institutiile civile, s-au intalnit la sibiu! Toata floarea olteniei si a moldovei, a regatului, s-au strans in incompetenta la sibiu!

Afara cu voi din oras! Razboiul nu face parte din ceea ce urmeaza pe pamant!
25.10.2021 12:13
Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA