Tribuna
Blue Air, anunţ important pentru românii care pleacă sau vin din Italia! Biletele, schimbate gratuit
Rareș BIŢU
1547 vizualizari
Blue Air, anunţ important pentru românii care pleacă sau vin din Italia! Biletele, schimbate gratuit
© Arhiva TRIBUNA

Compania Blue Air a anunţat măsurile luate după răspândirea coronavirusului şi instalarea carantinei în mai mult localităţi din Italia. Toate zborurile programate până în data de 15 martie  2020, inclusiv, către sau dinspre Bologna, Florenţa, Milano sau Torino pot fi modificate gratuit. 

 • "Blue Air este singura companie aviatică din România ale cărei aeronave sunt supuse acestui proces de nebulizare, menit sa dezinfecteze şi să igienizeze cabinele. După şase minute de distribuţie a substanţei active, avionul devine complet steril", spun reprezentanţii companiei.

Întrucât unii pasageri pot alege să renunţe la călătoriile planificate în nordul Italiei, Blue Air oferă gratuit serviciu de modificare a datei de călătorie în contextul generat de COVID-19.
Toţi pasagerii care şi-au cumpărat zboruri internaţionale Blue Air, cu date de călătorie între 27 februarie şi 15 martie 2020 (inclusiv), către sau dinspre Bologna, Florenţa, Milano sau Torino, şi al căror bilet a fost emis până la 27 februarie 2020 inclusiv, vor putea să îşi modifice datele de călătorie în mod gratuit, o singură dată, fără plata taxei de rebooking. 
Acolo unde este cazul, pasagerii au de achitat doar diferenţa de tarif. 

 • "În contextul alertei referitoare la răspândirea coronavirusului și al instalării situației de carantină în mai multe localități din Italia, Blue Air s-a mobilizat pentru a iși transporta pasagerii în condiții de maximă siguranță, implementând următoarele măsuri suplimentare de prevenție:
 • · Verificări permanente ale funcționării corecte a filtrelor de aer din avioane; filtrele HEPA din aeronavele Blue Air au performanțe similare cu ale celor folosite pentru menținerea aerului curat în sălile de operații ale spitalelor, fiind capabile să capteze peste 99,97% din microbii aerieni din aerul filtrat
 • · Dezinfectarea, prin nebulizare, a tuturor aeronavelor noastre. Nebulizatorul este un aparat complet automatizat care nu permite nicio eroare umană. Acesta folosește substanțe testate împotriva bacteriilor, sporilor și virusurilor, ce pătrund în absolut toate spațiile aeronavei. După 6 minute de distribuție a substanței active, avionul devine complet steril.
 • · Suplimentarea numărului de măști și a cantității de gel dezinfectant
 • · Furnizarea de șervețele cu alcool, necesare pentru dezinfectarea mâinilor,
 • · Informarea permanentă a echipajelor și a pasagerilor cu privire la modalitățile de prevenție", au transmis reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

Blue Air a luat legătura cu factorii responsabili din Ministerului Sănătății, pentru a asigura corelarea acțiunilor proprii cu cele întreprinse de autorități la nivel național.

 • "De asemenea, având în vedere faptul că unii pasageri pot decide să nu mai călătorească în această perioadă din cauza răspândirii COVID-19 în nordul Italiei, Blue Air oferă în mod gra-tuit serviciul de modificare a datei de călătorie.
 • Toți pasagerii care au achiziționat un zbor internațional Blue Air, cu date de călatorie între 27 februarie și 15 martie 2020 (inclusiv), către sau dinspre Bologna, Florența, Milano sau Torino, și al căror bilet a fost emis până la 27 februarie 2020 inclusiv, vor putea să iși modifice datele de călătorie în mod gratuit, o singură dată, fără plata taxei de rebooking. Pasagerii vor achita numai diferența de tarif, acolo unde este cazul.
 • Prevederi speciale se aplică pasagerilor care călătoresc în scop educațional și pasagerilor care fac obiectul unor restricții de călătorie emise de autoritățile italiene", au precizat reprezentanţii Blue Air.

Pasagerii care doresc să beneficieze de această gratuitate pot contacta call center-ul Blue Air pentru schimbarea datelor de călătorie.

 • "Această modificare poate fi solicitată până la cu patru ore înaintea orei de zbor inițiale și nu se va aplica în cazul neprezentării la îmbarcare. Biletele nu sunt rambursabile. Confirmăm pe această cale faptul Blue Air nu a anulat niciun zbor", au explicat reprezentanţii companiei.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați. Cu un model de business bazat pe reducerea complexității, respectiv Low Cost - Low Complexity, cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor, Blue Air țintește să devină lider în rândul companiilor aeriene din Eu-ropa Centrală și de Est.
Compania operează avioane tip Boeing 737 și are în derulare un program amplu de înnoire a flotei pentru a oferi pasagerilor cele mai bune condiții de călătorie. Cu o echipă formată din peste 1.000 de profesioniști, pasionați de aviație, compania are un istoric impecabil în siguranța zborului.
În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operational Safety Audit (IOSA) de către Inter-national Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia