Tribuna
Bilanț Covid- 19. Ultimele 10 zile în Sibiu: 18 persoane infectate, 17 decese, aproape 3.000 de teste
Laura BUCIU
1700 vizualizari
Bilanț Covid- 19. Ultimele 10 zile în Sibiu: 18 persoane infectate, 17 decese, aproape 3.000 de teste
© Razvan NEGRU / Arhiva

Ceea ce ne-a speriat pe toți și ne-a închis în casă mult timp pare să fi dispărut din Sibiu. În ultimele 10 zile, în județul Sibiu doar 18 persoane au aflat că s-au infectat cu SARS-CoV-2. Numărul de decese s-a menținut oarecum la nivelul cazurilor noi, per total, pentru ultimele 10 zile, statisticile înregistrând 17 persoane decedate (conform protocolului de raportare, e posibil ca pacienții să fi murit anterior intervalului la care facem referire). Chiar și așa, numărul este extrem de mic, aproape la nivelul unei zile din perioada în care în municipiul Sibiu era instituită carantina, în toamna anului trecut.

În aceeași perioadă, respectiv ultimele 10 zile, s-au făcut 2.921 de teste, iar dintre acestea, doar 18 au fost pozitive.

În patru din cele 10 zile de calcul (joia trecută, duminică, luni și marți) nu a fost niciun caz nou de COVID-19, iar în două zile nu s-a înregistrat niciun deces (duminică și luni).

 

Crește numărul sibienilor vaccinați

 

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 226.246 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 119.571 persoane cu prima doză de vaccin și 106.675 persoane cu cea de-a doua doză.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinați împotriva Covid-19 un număr de 932 sibieni, din care 46 cu vaccin AstraZeneca, 214 cu vaccin Johnson&Johnson și 672 cu vaccin Pfizer.

Johnson&Johnson, a fost livrat în cabinetele de medicină de familie care au solicitat vaccin și până în acest moment au fost vaccinate 4.499 de persoane.

În perioada 31.12.2020 - 14.06.2021 au fost raportate 71 cazuri de reacție adversă post-vaccinală în primele 15 minute de la administrarea serului imunizant, din care 52 pentru vaccinul produs de Pfizer, șase pentru vaccinul produs de AstraZeneca, 12 pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson și una pentru vaccinul produs de Moderna.

 

COVID-19 în ultimele 10 zile

 

Duminică, 6 iunie – două persoane, un deces, 235 de teste

Luni, 7 iunie – o persoană, un deces, 239 de teste

Marți, 8 iunie  – trei persoane, trei decese, 239 de teste

Miercuri, 9 iunie – opt persoane, două decese, 460 de teste

Joi, 10 iunie – zero persoane, două decese, 399 de teste

Vineri, 11 iunie – patru persoane, șase decese, 388 de teste

Sâmbătă, 12 iunie – o persoană, un deces, 248 de teste

Duminică, 13 iunie – zero persoane, zero decese, 92 de decese

Luni, 14 iunie – zero persoane, zero decese, 95 de teste

Marți, 15 iunie – zero persoane, un deces, 526 de testee






comentarii
7 comentarii

MINCIUNI
16.06.2021 00:59
Ce v-a speriat pe voi, nu pe toti, au fost minciunile guWernului si ale presei platite din bani publici sa imprastie teroarea in tara, pentru a motiva injectarea.

Ce ne-a inchis in case pe toti au fost dictatura covid instaurata cu forta, si implementata cu ajutorul politiei corupte si a jandarmeriei.
16.06.2021 08:46
mda, noroc cu tine ca esti farul libertatii, detii adevarul absolut universal si de necontestat si mai esti si singurul om inteligent din tara asta, ce zic eu, de pe planeta !

mai zi de bill gates cum vrea sa ne sterilizeze si chipurile 5g prin care te controleaza reptilienii.
majoritatea adultilor s-au vaccinat numai tu mori de grija altora.

stai nevaccinat ca nu te obliga nimeni.
se cheama selectie naturala si Romania se va descurca si fara tine.
obsedatul antivaccinist loveste din nou
16.06.2021 09:48
Cei nevaccinati mor doar daca platiti voi doctorii sa ne omoare cu zile prin spitalele mortii, ca altfel mai tot aude lumea ca a murit subit cate un vaccinat.

Mai un tromb la inima si face atac de cord, mai un cheag de sange la creier si face atac cerebral. Sunt pline ziarele de stiri cu vaccinati aparent sanatosi gasiti morti prin case, sau cu infarct la volan.

Numai Dumnezeu stie cate victime aveti pe constiinta.
16.06.2021 11:28
Publicistul Cătălin Sturza îi răspunde vicepremierului Dan Barna (USRPLUS), după ce acesta i-a numit „medievali” pe părinții care nu vor să-și dea copiii la orele de educație sexuală.
Sturza se întreabă cum se face că Barna, o persoană fără copii, „vine și le impune Dan Barna oamenilor care au copii propriile sale opinii care sunt, în fapt, propriile obsesii ideologice?”.
„De unde știe dumnealui ce înseamnă să ai grija de a-i crește cum se cuvine și în siguranță pe copiii pentru care ți-ai pierdut nopțile legănându-i, ducându-i la spital, hrănindu-i, de unde știe ce înseamnă grija de a scoate un om întreg din ei? În ce calitate le spune Dan Barna părinților cum trebuie educați și formați copiii, care sunt covingerile „de partea bună”, și o mai face și prin șabloane și jigniri? Clișee toxice aruncate nu dintr-un post de activist în vreun ONG, ci din fotoliul de vicepremier al României?”, s-a întrebat Cătălin Sturza.

În sfârșit, formularea lui Dan Barna ne arată că nu despre educație este vorba aici, și nici despre presupusul bine al copiilor. Ci este vorba despre vechile obsesii și sloganuri și despre lupta de clasă cu „pupătorii de moaște”, „știrbii”, „medievalii” și „proștii” – care sunt, îndeobște, toți cei care nu gândesc la fel cu Dan Barna. Sloganuri care dezbină și divizează societatea și îi aruncă, în stil stalinist, pe unuii împotriva celorlalți. Și pe care unii care vor să treacă drept „luminați” le îmbrățișează în fapt cu obsesie și fervoare de tip religios”, a scris Cătălin Sturza.
16.06.2021 11:36
Slovenia anunță sfârșitul stării de urgență: ''Epidemia ne-a adus multe provocări. Le vom depăși prin cooperare și solidaritate”
16.06.2021 12:38
nu mai fa spume pe aici ca e degeaba !

nu te pune nimeni sa te vaccinezi. stai linistit in bula ta, sa nu mergi la spital ca te otraveste cu oxigen si nici de antitetanos nu ai nevoie sau de aspirina, paracetamol, sirop de tuse ... ca si astea au lista de efecte secundare mai lunga ca o zi de post. ca sa nu vorbim de tigari sau alcool.

dar na, cand esti campionul ipocriziei si nu stii decat sa repeti ca papagalul minciuni si rastalmaciri luate de pe site-uri unde nu intra decat cei cu tichiuta de staniol, ce pretentii poti sa ai ?

avanda in vedere rata mortalitatii de 11.9 la mie inainte de 2020 (aproximativ 1 la mie pe luna) inainte de covid si vaccin, la 4.5 milioane de vaccinati in circa 5 luni cam cite mii mor dupa ce si-au facut vaccinul din alte cauze fara nici o legatura cu vaccinul sau covid-ul ? dar dupa logica mincinosului de mai sus, chiar daca te calca masina pe trecere sau ai murit la 100 de ani, daca si-au facut vaccinul, vaccinul e de vina !

asta ca sa nu vorbim de studii facute in Franta sau Israel pe ZECI DE MILIOANE de oameni care au dovedit ca MORTALITATEA din cauza covid DUPA a DOUA DOZA DE VACCIN SCADE CU 99% iar dupa prima doza cu peste 60%.
numai ca unii vorbesc din auzite fara sa inteleaga ce e si cum functioneaza un vaccin, fie el clasic sau mARN, care e diferenta dintre ARN si ADN sau ce e o proteina spike.

mare-i gradina Domnului si multi sar gardul. insa mincinosul de mai sus pare ca provine din acvariu !
adevarul absolut e detinut doar de obsedatul antivaccin
16.06.2021 15:36
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA