Continental
Tribuna
Biciclete, premii pentru sibieni de Săptămâna Europeană a Mobilității
Sorana MAIER
1365 vizualizari
Biciclete, premii pentru sibieni de Săptămâna Europeană a Mobilității

Primăria Sibiu marchează Săptămâna Europeană a Mobilității printr-un concurs cu premii pentru sibienii care utilizează bicicleta sau trotineta ca mijloc de transport. Acesta se va desfășura în perioada 16-22 septembrie și va fi dotat cu premii oferite de firma Decathlon, partenerul Primăriei Sibiu în această activitate.

Sibiul se alătură astfel unei inițiative a Comisiei Europene la care s-au înscris deja peste 2500 de orașe din întreaga Europă, iar tema de anul acesta este „Mix and Move”, încurajând cetățenii să utilizeze mijloacele de transport care nu poluează mediul.
Cei care vor să se înscrie în competiție, trebuie să ia bicicleta sau trotineta pentru o plimbare prin Sibiu și să nu uite telefonul sau aparatul de fotografiat.
Concurenții trebuie să atingă cel puțin cinci obiective din următoarele opt locații stabilite: Biserica Fortificată din Gușterița (strada Smârdan), Biserica dintre Brazi (strada Reconstrucției), Parcul Ștrand (strada Bihorului), cupola din Parcul Sub Arini, sediul Primăriei Sibiu (Piața Mare), Teatrul Gong, Grădina Zoologică Sibiu și Muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului. 
În fiecare din aceste locuri, concurenții trebuie să își facă o fotografie  alături de bicicletă sau trotinetă, să posteze fotografiile pe pagina proprie de Facebook până în 22 septembrie, drept postări publice, fără setări de confidențialitate. Pozele trebuie să aibă hashtag: #Sibiuziuafaramasini sau #Sibiumobilityweek.
Echipa Primăriei Sibiu va contoriza toate fotografiile postate, urmărind hashtag-urile. Vor intra în extragere doar cei care au atins cinci din cele opt locații indicate
”În data de 27 septembrie, de la ora 11 va avea loc extragerea, printr-un mecanism de selecție aleatorie cu ajutorul site-ului miniwebtool.com. Pentru transparență, această extragere va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu: Sibiu-pagina oficiala a orasului”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.
Primii patru extrași vor primi cadou câte o bicicletă din partea firmei Decathlon.
De asemenea, Zoo Sibiu și Muzeul Astra oferă gratuitate la intrare celor care vin pe bicicletă sau trotinetă până acolo, iar la Teatrul Gong sâmbătă, de la ora 11, sibienii sunt invitați la un spectacol cu intrarea gratuită dacă ajung pe bicicletă





comentarii
1 comentarii

Poate aveti grija sa amendati pe cei - tot mai multi pe zi ce trece - ocupa in mod abuziv pistele de biciclete cu masinile lor: Calea Dumbravii, Mihai Viteazu, Calea Turnisorului etc. E periculos sa mergi cu bicicleta in afara pistei.
Fausto Coppi
19.09.2018 07:39
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia