Tribuna
Biblioteca ASTRA găzduiește expoziția ”Unirea şi Primul Război Mondial în presa vremii”
Sorana MAIER
1013 vizualizari
Biblioteca ASTRA găzduiește expoziția ”Unirea şi Primul Război Mondial în presa vremii”
© Razvan NEGRU

După ce a fost expusă timp de două săptămâni în Sala Atrium a Primăriei Sibiu, expoziția „Unirea şi Primul Război Mondial în presa vremii”, realizată de Casa de Presă și Editură Tribuna, se află, în perioada aceasta, la dispoziția sibienilor în sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Panourile au fost expuse în holurile corpului A al Bibliotecii, Biblioteca ASTRA fiind partener al Tribunei în acest proiect de realizarea a expoziției, punându-ne la dispoziție colecțiile de periodice din anii 1914-1919.

Unirea României Mari, Primul Război Mondial şi frământările politice şi sociale ale perioadei cuprinse între anii 1914 şi 1918 reflectate în presa vremii au fost cuprinse în expoziţia realizată de Casa de Presă şi Editură Tribuna Sibiu.

Aceasta face parte din proiectul „Centenarul României Mari – Sibiul şi Unirea”, derulat prin agenda culturală 2018 și cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu.

Expoziția cuprinde pagini ale unor publicaţii precum Telegraful Român, Calendarul Asociaţiunii, Foaia Poporului, Revista Economică, Poznaşul , Adevăzul, Revista teologică și altele cu articole și fotografii din Primul Război Mondial și din perioada Marii Uniri.

Centenarul României Mari – Sibiul şi Unirea este un proiect care, alături de expoziţie, a cuprins și simpozionul ”Unirea și intelectualii”, derulat în data de 29 noiembrie la Primăria Sibiu.

© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU
© Razvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia