Tribuna
SEVIS
Beți și vitezomani, șoferi de weekend pe arterele Sibiului. Record: un tânăr de 23 de ani, cu aproape 2 la mie și peste 100 km/oră în localitate
Laura BUCIU
756 vizualizari
Beți și vitezomani, șoferi de weekend pe arterele Sibiului. Record: un tânăr de 23 de ani, cu aproape 2 la mie și peste 100 km/oră în localitate
Foto cu caracter ilustrativ © www.facebook.com/politiasibiu

Mai mulți șoferi au fost depistați beți la volan, în weekend, recordul fiind stabilit de un tânăr de 23 de ani, din Moșna, care avea o alcoolemie de aproape 2 la mie și circula cu peste 100 de km/oră în localitate, unde limita era de 50 km/oră. Tânărul a fost prins duminică dimineața, în jurul orei 10,00, de polițiștii Biroului Rutier Mediaș.

„Polițiștii au oprit autoturismul în cauză constatând că la volan se afla un tânăr în vârstă de 23 de ani, domiciliat în Moșna, care emana un miros puternic de alcool. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 1,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind ulterior însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge”, spun polițiștii rutieri. Pe numele lui au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot duminică, în jurul orei 23.30, pe strada Cloșca din orașul Avrig, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 19 ani, din Porumbacu de Jos, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept. Pe numele celui aflat la volan s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

Beți la volan

 

Vineri seara, în jurul orei 20.30, pe DJ 106D, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au depistat un localnic în vârstă de 56 de ani, aflat la volanul unui autoturism și având o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 08.00, în municipiul Sibiu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Andrei Șaguna de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în județul Giurgiu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Trei ore mai târziu, în jurul orei 11.00, pe strada Avram Iancu din orașul Agnita, polițiștii au testat alcoolscopic un localnic în vârstă de 47 de ani. Întrucât rezultatul testării a fost de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge. În cauză, au fost întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot sâmbătă, în jurul orei 19.30, pe raza localității Jina, un alt șofer a fost depistat conducând sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 52 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în jurul orei 02.30, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Brădeni de către un localnic în vârstă de 20 de ani. Din verificările efectuate a rezultat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

 

comentarii
3 comentarii

Stimate redactor,
Din pacate ma vad nevoit sa nu va mai citesc ziarul. Asemenea titlri imi jignesc minima educatie pe care o am.
"soferi de weekend" sau cu masini vechi sau de valcea sau...alba sau pensionari sau......Astia suntem stimata doamna, doar sibieni. Mai civilizati sau mai putin civilizati. Mai lipsea sa cereti dovada ca au condus beti si lunea si miercurea. E dreptul fiecarui om sa conduca cand are nevoie. Ba chiar ar trebui sa ii apreciati pe cei care nu polueaza sau aglomereaza orasul in timpul saptamanii. Poate merg cu autobuzul electric (in viitor) sau cu bicicleta....si ne fac de fapt viata mai usoara celor care conducem mai des.
Sunt doar niste indivizi care nu respecta legea si au primit ce trebuie. Nu mai generalizati sau discriminati.
cititor
22.02.2021 16:24
,, E dreptul fiecarui om sa conduca cand are nevoie.,,MAI SA FIE,,,,,,,
Sibby Annu
22.02.2021 21:12
Gravitatea problemei este data de faptul ca, desi se intocmesc dosare penale, in instante nu se intampla, de obicei, nimic! Si asta in situatii mult mai grave: "Trei ani de închisoare cu suspendare este sentința dată de Judecătorie bărbatului din Sibiu care, în primăvara anului trecut (2018), a omorât un angajat al Apă Canal SA, aflat în timpul serviciului. 2,05 g/l era concentrația de alcool pe care șoferul vinovat o avea în sânge. Sentința a fost menținută și de Curtea de Apel, care a și diminuat daunele morale de plătit familiei. Familie aflată acum în impas: femeia celui decedat a plecat să muncească în Germania, pentru a-și salva casa de la executare (soțul ei avea un credit) și pentru a-și ajuta fiul aflat la facultate în Cluj-Napoca.!" Ce spuneti?
Corny
23.02.2021 10:59
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia