Tribuna
Jidvei
"Best of Animest” vine cu nouă proiecţii, la Astra Film Cinema
Liuba STARII
896 vizualizari
Programul ”Best of Animest”, conceput de Astra Film Cinema şi „Animest”, aduce la Sibiu cele mai apreciate creaţii din ediţia a 13-a a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie. Joi, 23 mai, de la ora 19, amatorii de animaţie de toate vârstele au oportunitatea de a vedea nouă dintre filmele premiate la ”Animest 2018”.

”Cele nouă filme proiectate propun o imersiune în lumea animată şi invită la o experienţă cinematografică ce impresionează printr-o vastă colecţie de poveşti, ce abordează teme actuale, atingând totodată o paletă largă de emoţii şi inovaţii în ce priveşte reprezentarea animată”, spun organizatorii.

Publicul va fi transpus în universuri alternative grafice şi spectaculoase şi va putea afla povestea unui robot rebel „Clandestiny” Mastodon, (regia: BlinkMyBrain – ”Cel mai bun videoclip”), va experimenta relaţiile interpersonale prin intermediul unui burete ”Losing the sponge”, (regia: Leto Stojanovic Meade – Menţiunea juriului pentru film studenţesc) şi va păşi în încăperile unui muzeu de artă unde se învaţă serios şi sincer ”Muteum”, (regia: Äggie Pak Yee Lee – ”Cel mai bun film studenţesc”). ”Once in the fields of boredom”, (regia Teele Strauss, cealaltă menţiune a juriului pentru film studenţesc), este un scurt metraj despre doi iubiţi care duc o luptă nemaipomenită cu plictiseala. Premiat la categoria ”Cel mai bun scurtmetraj”, filmul „Ride”, (regia: Paul Bush), descrie o călătorie idealizată a unui motociclist în natură şi viitor, iar ”Weekends” (regia: Trevor Jimenez), preferatul publicului „Animest”, intercalează momente suprarealiste cu realităţi domestice din viaţa unui băieţel după divorţul părinţilor. Un safari cu peripeţii al unui cuplu uitat în sălbăticie este subiectul filmului „Wildbeest”, (regia: Matthias Phlips, Nicolas Keppens - ”Menţiunea juriului pentru scurtmetraj”), iar copiii prezenţi la proiecţie vor fi încântaţi de aventurile unui grup atipic format dintr-o fetiţă, un băieţel şi un norişor în filmul „Ella, Oscar and Hoo” (regia: Emmanuel Linderer), desemnat „Cel mai bun film pentru copii”. ”Cel mai bun film românesc”, ”Monster”, (în regia Laurei Pop), redă călătoria spirituală a unei tinere care caută împăcarea cu sine şi cu cei din jurul ei, şi aşteaptă, de asemenea, să fie descoperit joi, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

Preţul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecţiei la Astra Film Cinema.
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie ”Anim'est”, înfiinţat în 2006, este cel mai mare festival de film din Bucureşti şi unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

mega image

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia