Tribuna
Beneficiarii de ajutor social - verificaţi la 3 luni
* În Sibiu sunt 125 de dosare, care includ 277 de beneficiari de ajutor social * 34 de dosare au fost suspendate în urma controalelor inspectorilor *
Beneficiarii ajutorului social vor fi verificaţi o dată la 3 luni, după ce au intrat în vigoare o serie de modificări prin care se completează legea care prevede dreptul la ajutor social.
Dacă după vechile norme actualizarea datelor de către titulari şi controalele inspectorilor trebuiau făcute o dată la 6 luni, în prezent acest termen s-a modificat la 3 luni. Astfel, pentru a demonstra că îndeplinesc condiţiile pentru a beneficia de ajutorul social, titularii trebuie să anunţe ori de câte ori apare o modificare referitoare la componenţa familiei sau veniturile acesteia. Inspectorii Primăriei realizează iniţial ancheta socială în vederea acordării ajutorului social, apoi controale o dată la 3 luni pentru a verifica îndeplinirea în continuare a condiţiilor de acordare.
În prezent, Serviciul Public de Asistenţă Socială are în evidenţă un număr de 125 de dosare, care includ 277 de beneficiari, se arată într-un material al Primăriei. În urma controalelor realizate anul acesta şi a modificărilor apărute în dosarele titularilor au fost suspendate sau s-a dispus încetarea plăţii pentru de 34 dosare. De asemenea, dreptul la venitul minim garantat poate fi suspendat şi pentru nerespectarea unei cerinţe obligatorii stipulate de lege: persoanele apte de muncă din familiile pentru care se asigură venitul minim garantat vor efectua lunar acţiuni sau lucrări de interes local. Acestea sunt obligate să presteze orele de muncă în condiţiile în care starea de sănătate le permite.
De exemplu, anul acesta în luna martie din totalul de apro­ximativ 127 de titulari existau 23 de persoane apte de muncă în folosul comunităţii, din care 15 au prestat orele în folosul comunităţii, iar unui număr de 5 titulari li s-a retras sau a fost suspendat acest drept pentru că nu au realizat orele de muncă.
Municipalitatea sibiană a stabilit, conform legii, un plan de acţiuni şi lucrări de interes local pe anul 2011 în care pot fi implicate persoanele beneficiare de ajutor social. Acestea sunt: curăţenie şi întreţinere la baza sportivă, manipularea şi distribuirea ajutoarelor alimentare în cadrul Programului PEAD, curăţarea zăpezii, reparaţia şi curăţarea unor utilaje agricole, lucrări de pregătire a solului pentru însămânţare, spălat bănci şi coşuri de gunoi, curăţat stâlpi de afişe, curăţenie în parcuri.comentarii
1 comentarii

In final se misca ceva
mike
20.05.2011 18:06
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia