Tribuna
„Eu, Rodin” se joacă în Coreea de Sud
„Eu, Rodin” se joacă în Coreea de Sud
Spectacolul Teatrului Naţional „Radu Stanca” va fi prezentat de două ori în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Artelor Spectacolului de la Seul
De pe un continent pe altul a colindat "Eu, Rodin" în cei opt ani ce au trecut de la prima sa reprezentaţie. Ieri, 26 octombrie, şi azi, 27 octombrie, istoria se repetă, iar spectacolul teatrului sibian se joacă în Coreea de Sud: "Eu, Rodin" este singurul spectacol românesc ce va fi prezentat în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Artelor Spectacolului de la Seul. Participarea trupei sibiene la acest festival vine ca urmare a invitaţiei lansate de Yun Cheol - Kim, preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru. Spectacolul va fi prezentat pe scena Teatrului Arko Arts, iar preţul unui bilet variază între 20.000 de woni (65 lei) şi 40.000 de woni (130 lei). După prima reprezentaţie, organizatorii au pregătit o sesiune de întrebări şi răspunsuri în cadrul căreia publicul coreean va avea şansa să discute cu artiştii invitaţi.
„Eu, Rodin” este un spectacol de teatru - dans ce înfăţişează confruntarea dintre Camille Claudel şi maestrul şi amantul său, Auguste Rodin. Pe această temă, coregraful Marc Bogaerts a creat un balet în care Camille, interpretată de dansatoarea Esther Cloet, îşi dansează relaţia cu Rodin. Punctul de vedere al lui Rodin, interpretat de actorul Constantin Chiriac, este evocat cu forţă printr-un monolog inedit, scris special de către Patrick Roegiers. Regia spectacolului este semnată de Mihai Măniuţiu. Premiera "Eu, Rodin" a avut loc în 3 iunie 2004, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.
Festivalul Artelor Spectacolului de la Seul este una dintre cele mai importante întâlniri teatrale din estul Asiei şi reuneşte în acest an artişti din 12 ţări, artişti ce prezintă 27 de spectacole în perioada 5 - 27 octombrie. Aceasta este cea de-a doua prezenţă a TNRS în festival: în 2007 actorii sibieni au dus la Seul spectacolul „Aşteptându-l pe Godot”. 




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA