Tribuna
PNL
Bate vântul prin conturile spitalelor
Bate vântul prin conturile spitalelor
* De aproximativ 4 luni, spitalele sibiene primesc de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate mai puţin de 70 la sută din sumele cuvenite prin contract * Cu aceşti bani, la Spitalul Judeţean, de exemplu, se plătesc salariile şi jumătate din utilităţi * Lucrurile nu stau deloc bine nici la Pediatrie şi nici la Psihiatrie * Din cauza lipsei banilor, la Judeţean nu s-au mai dat bonuri de masă de trei luni şi jumătate, la Psihiatrie de 4 luni iar la Pediatrie, de două luni *
Situaţie extrem de gravă în cazul unităţilor sanitare din judeţul Sibiu. De aproximativ 4 luni, în conturile spitalelor intră mai puţin de 70 la sută din cât ar trebui să primească, conform contractelor, de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). Nici banii promişi în urma rectificării bugetare nu au ajuns încă la Sibiu. "Deocamdată am primit doar banii aferenţi lunii trecute, nu toţi, şi care au acoperit salariile şi jumătate din utilităţi", a declarat pentru TRIBUNA medicul Adrian Şanta, manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Unitatea sanitară aşteaptă rectificarea bugetară, dar şi discuţiile cu CJAS pentru ultimul trimestru al acestui an, pe care suma din contractul cu CJAS nu-l poate acoperi. Cea mai mare unitate sanitară din judeţ are neplătit şi creditul de angajament pentru ultimul trimestru al anului trecut, în valoare de aproximativ 4 milioane de RON, iar angajaţii unităţii sanitare nu şi-au mai primit, de 3 luni şi jumătate, bonurile de masă.

Situaţia nu e deloc roz nici la Pediatrie, nici la Psihiatrie

Nici la Spitalul Clinic de Pediatrie lucrurile nu sunt deloc roz. Tot din aprilie, unitatea sanitară primeşte lunar 68 la sută din suma cuvenită, conform contractului cu CJAS, bani care acoperă salariile şi aproximativ 70 la sută din utilităţi. Aici, bonurile de masă nu s-au mai dat pe ultimele două luni. Iar facturile la furnizori, chiar dacă sunt în termene, au început să se adune. "Am început să acumulăm foarte multe facturi. Deocamdată sunt în termene, dar dacă mai durează această situaţie o lună, două, nu ştiu ce vom face. Sunt nemulţumit de faptul că eu, care nu am datorii deloc, sunt în aceeaşi situaţie cu cei care au datorii istorice", a declarat pentru TRIBUNA Alexandru Mihuţ, managerul unităţii sanitare. Nici la Psihiatrie banii de la CJAS nu se virează integral. Cu ce primesc, reprezentanţii unităţii sanitare reuşesc să achite salariile şi utilităţile, însă de plăţi la furnizori nici poveste. Angajaţii unităţii sanitare nu şi-au primit nici bonurile de masă de aproximativ 4 luni.

CJAS răspunde. Vag

TRIBUNA a solicitat ieri un punct de vedere şi CJAS Sibiu în legătură cu situaţia din spitalele sibiene. Din răspunsul, extrem de vag, nu am reuşit să aflăm, concret, decât că banii din rectificarea bugetară vor ajunge la Sibiu la începutul lunii septrembrie. Redăm răspunsul integral: "Referitor la prima întrebare, cu privire la plăţile către spitalele sibiene, vă informăm ca acestea se efectuează de către CJAS Sibiu în funcţie de deschiderile de credite bugetare aprobate de ordonatorul principal de credite (CNAS). În ceea ce priveşte rectificarea bugetară, vă facem cunoscut faptul că aceasta a fost aprobată, iar sumele repartizate pe judeţe urmează să ajungă în judeţe în jurul datei de 1 septembrie 2010".
comentarii
9 comentarii

lasa ca au cheltuit cei de la finante 10 mil euro pentru sediu...jigodii nenorocite
un sibian
25.08.2010 07:44
si vrem servicii occidentale dar unde merg banii care se impoziteaza tigarile oparte trebuiau sa merga in sanatate dar am impresia ca nu ajung acolo si har domnului ca de fumat se fumeaza
wyw
25.08.2010 08:52
Curios lucru.In ultimii patru ani sistemul de sanatate au primit de patru ori mai multi bani.In schimb in spitale nu se vede nici o schimbare.Ma intreb ca si altii unde s-au dus acesti bani ?
Vasi
25.08.2010 10:29
De cand nu s-au mai dat bonuri?!Nu sunteti prea bine informati!Si atunci cand s-au dat...in primavara,tot nu s-a ajuns la zi cu ele!!!O mare magarie...bonuri nu,salarii reduse si lipsa de personal cat cuprinde...si sa vezi cati pleaca acum!!!Nici nu e de mirare ca se intampla ce se intampla...tragedii!!!Oare cata lume mai trebuie sa moara ca sa-si dea seama si conducerea acestei tari ca nu e bine ca fac CEEA CE FAC!!!!!!!
un angajat al spitalului
25.08.2010 12:11
Primaru este de vina Alegeti pe Cioaba sa traiti mai bine
tiganu
25.08.2010 13:27
oare din ce banii se platesc pensiile?...si altele...
XXX
25.08.2010 15:05
nici spirt nu au macar ............
adi
25.08.2010 16:15
Sistemul de sanatate este una din axele strategice in existenta unui popor, alturi de educatie si cultura sau de mediu. Daca vrei sa distrugi un popor, fara atac militar cum il distrugi? Pai simplu: sanatatea la pamant, cultura anulata, invatamantul abramburit si natura o faci praf. La ce sa cheltui bani pe armata cand poti decima un popor atat de simplu? Economic chiar.
eu
25.08.2010 16:39
ce 3 luni jumate inaptilor...bonurile de masa nu s`au mai dat din martie adica pe 5 luni imediat i a6-a si pe august...
cutitaru
26.08.2010 00:04
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia