Tribuna
„Bătălia” brazilor se dă în magazine și pe internet. Brazii naturali, mai ieftini decât cei artificiali
Laura BUCIU
1449 vizualizari
„Bătălia” brazilor se dă în magazine și pe internet. Brazii naturali, mai ieftini decât cei artificiali

Brad natural de Crăciun sau unul artificial? Este întrebarea pe care ne-o punem ori de câte ori se apropie Crăciunul. În ultimii ani brazii „ecologici” par să fi câștigat teren în fața celor vii, pe de o parte respectându-se tendința protejării mediului, pe de altă parte din comoditate și din rațiuni financiare (bradul artificial poate fi folosit câțiva ani la rând). ȘI totuși mai sunt destui români care doresc să împodobească în preajma Crăciunului un brad natural despre care spun că are un miros inconfundabil pe care îl asociază cu sărbătoarea Nașterii Domnului. Se observă în ultima perioadă o scădere a ofertei de brazi naturali (tărierile se fac controlat iar transportul brazilor e strict monitorizat) și o creștere și o diversificare pe segmentul brazilor artificiali.

 

Brazii naturali au apărut în magazine

 

Cu toate că mai sunt trei săptămâni până la Crăciun, la marile magazine de bricolaj se pot găsi atât brazi naturali, cât și artificiali, iar cei ce doresc să evite aglomerația din perioada sărbătorilor se pot „aproviziona” din timp.

Cei ce vor să simtă mirosul de brad în casă își pot cumpăra pomi de mici dimensiuni pe care să îi fixeze în suport sau brazi direct plantați în ghivece. Pentru prima categorie, clienții vor plăti 50 de lei, în timp ce brazii în ghiveci costă între 80 și 120 de lei în funcție de mărime.

 

Bradul 2D sau 3D vine direct acasă

 

Cei care au mai mare dare de mână pot cumpăra brazi artificiali care 3D, iar dimensiunea este la alegerea fiecăruia. Bradul poate fi comandat pe internet și variază de la 200 de lei la 700 de lei, în funcție de mărime.

De ce aleg clienții bradul artificial 3D? pentru că oferă un aspect realist pomului, iar montarea crengilor 2D și 3D îl fac să pară compact. Cu puțină atenție și imaginație, oricine poate avea un brad de Crăciun ideal, care, după sărbători, poate fi pus la loc în cutie și refăcut anul viitor.

Pentru cei care sunt mai puțini inspirați în decorarea bradului, există, pe internet, și variante de brazi împodobiți, care costă în jur de 400 de lei sau chiar brazi împodobiți, care costă aproximativ 300 de lei.

Cei care au mai puțini bani, dar vor un brad din PVC pot comanda pe internet cu sume și mai mici, pornind de la 39 de lei.

 

Brazi de zeci de mii de lei

 

Pentru cei care vor să împodobească un brad în exterior sau care au o casă de mari dimensiuni, pot găsi, pe internet, brazi de 11 – 15 metri, care costă între 50.000 și 70.000 de lei. Frumoși, verzi, eleganți și impresionanți, pomii giganți pot crea o atmosferă de neuitat de sărbători. Astfel de brazi sunt recomandați pentru mall-uri, primării, școli sau instituții, iar în preț este asigurat și montajul.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia