Tribuna
Bărbat reținut după ce a încercat să mituiască un polițist din Axente Sever
Vasile ANTIPA
1425 vizualizari
Bărbat reținut după ce a încercat să mituiască un polițist din Axente Sever

ACTUALIZARE IPJ Sibiu: 

Un polițist sibian a refuzat suma de 700 de lei pe care un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Bistrița – Năsăud, i-a oferit-o cu titlu de mită pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

“În fapt, la data de 11 mai, în jurul orei 1, bărbatul a condus un autoturism pe Drumul Județean 141A, iar la intrarea în localitatea Șeica Mare a pierdut controlul direcției și s-a oprit în șanțul din dreapta drumului, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale.

În urma testării alcoolscopice a șoferului, polițiștii au determinat și cauza principală a producerii evenimentului, conducerea sub influența alcoolului, bărbatul având o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cu această ocazie, s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Polițistul, agent în cadrul Secției 5 Poliție Rurală Axente Sever, a refuzat primirea banilor și a sesizat Serviciul Județean Anticorupție Sibiu în vederea aplicării măsurilor legale.

La data de 14 mai, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au organizat și realizat, prinderea în flagrant a bărbatului, în timp ce oferea banii, cu titlu de mită. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză, la data de 15 mai urmând a fi prezentată Tribunalului Sibiu cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și vizează săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

 

Un bărbat de 30 de ani din Sângeorz Băi a fost reținut pentru dare de mită după ce ar fi încercat să îi ofere unui polițist din cadrul Secției de Poliție Rurală Axente Sever câteva sute de lei pentru ca omul legii să “închidă” ochii în caul unei infracțiuni rutiere comise de bistrițean. Polițistul a anunțat autoritățile și a predat cei 700 de lei anchetatorilor, care au demarat cercetările.

“În fapt s-a reţinut că, după ce anterior au fost demarate cercetări pentru comiterea unei infracţiuni rutiere, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din oraşul Sângeorz-Băi i-a remis agentului constatator al infracţiunii rutiere suma de 700 lei cu titlu de mită, pentru ca poliţistul, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, să îl ajute în scopul înlăturării răspunderii penale ce urma a-i fi antrenată în dosarul penal întocmit cu privire la comiterea unei infracţiuni rutiere şi urgentării soluţionării dosarului, sumă ce a fost ulterior predată organelor de urmărire penală de către poliţistul denunţător. 

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 13 mai s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, iar prin ordonanţa din data de 14 mai s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Prin ordonanţa din data de 14 mai, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

La data de 15 mai  s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspect, urmând a se dispune o măsură preventivă în cauză. Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu”, explică prim procurorul Ion Veștemean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia