Tribuna
Comunicat de presa
Bărbat din Bârghiș, prins băut la volan. Sfaturile polițiștilor
Laura BUCIU
1587 vizualizari
Bărbat din Bârghiș, prins băut la volan. Sfaturile polițiștilor
© https://www.facebook.com/politiasibiu

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 01.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141 de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în comuna Bârghiș. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Sfaturile polițiștilor

 

Pentru a ajunge cu bine la destinație, polițiștii sibieni insistă asupra adoptării de către toate categoriile de persoane (şoferi, pietoni, biciclişti, motociclişti) a unei conduite  preventive pe drumurile publice.

Astfel, șoferii trebuie să respecte regimul de viteză impus pe tronsonul de drum, să reducă viteza de deplasare în condiţii de carosabil ud, ploaie, pe drum în curbă cu vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înainte de efectuarea manevrei de depăşire şi să execute manevra numai în locurile unde aceasta este permisă.

De asemenea, șoferii trebuie să păstreze distanţa de siguranţă faţă de autovehiculul care se deplasează în faţă, să se asigure, înainte de a pleca în călătorie, că sistemele de frânare şi iluminare, semnalizare sunt funcţionale și să nu se urce la volan după ce, în prealabil, au consumat băuturi alcoolice. Șoferiii nu trebuie să conducă autovehicule în stare avansată de oboseală.

Vinerea trecută, în mai puțin de 12 ore, 6 oameni și-au pierdut viața pe drumurile din județul Sibiu. Siguranța traficului este exclusiv responsabilitatea fiecăruia dintre noi, cu efect extins asupra celorlalți, persoane dragi sau necunoscuți a căror viață poate fi curmată într-un singur moment de neatenție.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia