Tribuna
Bărbat de 59 de ani, mușcat de un rotweiller, în Șelimbăr. Stăpânul câinelui poate face închisoare 3 ani
Bărbat de 59 de ani, mușcat de un rotweiller, în Șelimbăr. Stăpânul câinelui poate face închisoare 3 ani

ACTUALIZARE, luni, 19 noiembrie:

 

Un bărbat de 59 de ani, din Șelimbăr, a fost atacat de un câine ce pare a fi rotweiller în timp ce mergea cu bicicleta prin sat. Bărbatul a fost dus la spital cu ambulanța, cu răni la mâini.

„Un bărbat de 59 de ani, caz social, cu multiple plăgi mușcate la nivelul ambelor mâini de un câine, a fost dus la spital. Se deplasa pe bicicleta, în Șelimbăr, în fața reprezentanței Renault. S-a solicitat sprijinul forțelor de ordine, pentru a putea interveni, pentru imobilizarea câinelui. Bărbatul a fost transportat de urgență la UPU”,  a spus Liliana Blaga, purtătorul de cuvânt al Ambulanței Sibiu.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 16.00.

Reprezentanții Poliției Sibiu au preluat animalul și l-au dus la padocul de la Cristian. În cursul zilei de luni, a fost citit cipul și astfel a fost găsit stăpânul animalului, respective un bărbat de 50 de ani, din Șeimbăr. Acesta poate face închisoare până la 3 ani.

„Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar de cercetare penală in-rem, conform art. 12 din O.U.G. nr. 55/2002, privind săvârșirea infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc. Fapta se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Proprietarul animalului în cauză a fost identificat, este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Șelimbăr, iar câinele este încadrat în categoria a II-a de câini periculoși, conform prevederilor aceleiași ordonanțe ( câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor)”, au transmis, luni, reprezentanții Poliției Sibiu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA