Tribuna
AFF
Banii pentru analize s-au terminat. Din nou
Banii pentru analize s-au terminat. Din nou
* Spitalul Clinic de Pediatrie, Spitalul Clinic Judeţean şi Spitalul Municipal Mediaş şi-au epuizat în primele zile ale lunii banii pentru analize gratuite * Mai grav este că nu sunt şanse ca în următoasrele luni situaţia să fie diferită * Cei care vor să-şi facă analizele şi nu sunt internaţi sau nu sunt urgenţe fie aşteaptă să fie programaţi luna viitoare, fie îşi fac analizele contra cost *
La Spitalul Clinic de Pediatrie banii pentru analize gratuite au ajuns exact 5 zile. Situaţia se repetă de luni bune, şi se pare că nici şanse să se îmbunătăţească nu sunt. "Nu durează decât 5 zile la noi (analizele gratuite, n.r.)", spune Alexandru Mihuţ, managerul unităţii sanitare. Luna aceasta, Pediatria a primit pentru analize gratuite în ambulator 6.600 de lei, bani în contul cărora şi-au făcut analize şi pacienţi programaţi încă de luna trecută. Unitatea sanitară mai are fonduri doar pentru investigaţii radiologice, însă şi acestea se vor epuiza în 3-4 zile.

Nu mai sunt bani nici la Spitalul Judeţean

Bani pentru analize gratuite în ambulator nu mai sunt nici la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Cea mai mare unitate sanitară de stat din judeţ a avut luna aceasta un buget pentru analize de 10.000 de de lei, bani care s-au terminat în câteva zile. "Fondurile pentru serviciile din ambulatoriul laboratorului de analize medicale s-au epuizat. Se efectuează în continuare în regim de gratuitate analizele la pacienţii internaţi şi urgenţele", precizează Raluca Puşcă, purtător de cuvânt al unităţii sanitare. Cei care vor să-şi facă analize la Spitalul Judeţean şi nu se încadrează într-una din cele două categorii au de ales între a aştepta o programare în cursul lunii aprilie sau a-şi face analizele contra cost.

Fondurile s-au epuizat şi la Mediaş

Lucrurile nu stau mai bine nici la Spitalul Municipal Mediaş. Potrivit directorului medical al spitalului, medicul Bogdan Burghelea, banii pentru analize s-au epuizat în primele zile ale lunii în curs, şi acum de gratuitate mai beneficiază doar urgenţele şi pacienţii internaţi. Spitalul a avut alocaţi în această lună pentru analize 5.000 de lei.

Foarte probabil, la fel va fi şi în următoarele luni

De cealaltă parte, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) spun că nici nu se pune problema unor suplimentări de fonduri şi că, foarte probabil, situaţia fondurilor pentru analize va fi similară şi în următoarele luni. Întrebat ieri de TRIBUNA dacă sunt şanse ca situaţia în cazul analizelor să fie remediată, Călin Fechete, director de relaţii contractuale al CJAS, a răspuns că "Poate că da, dar în următorii ani, anul ăsta în niciun caz". El a mai spus că fondurile alocate anul acesta au scăzut faţă de anul trecut, fapt datorat şi scăderilor înregistrate la încasările la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate.
comentarii
6 comentarii

Dar platim asigurari de sanatate.......
eu
10.03.2010 08:07
La fel si la policlinici. Oamenii stau la coada, cind ajung in fata li se spune ca ar trebui sa fie gratuit, dar nu mai sint fonduri. Li se spune cit costa, unii pleaca, altii ramin si se cauta in portofel.
Am vazut batrini stind la cozi cu noaptea in cap si plecind acasa fara sa-si faca analizele - costau 101 lei, mult prea mult pentru ei.
La fel
10.03.2010 08:08
Rusine pentru o tara de ra.hat. Suntem de rasul lumii.
eu
10.03.2010 09:44
Poi cum s-au terminat ? Anul de abia a inceput. Inseamna ca in restul anului vom fi cei mai sanatosi oameni de pe planeta.
Io
10.03.2010 10:26
Dupa aproximativ 7 Litrii de sange s-a gatat si cu donatul de sange, cu ce sa umplem apoi venele , cu alcool ? Hai ca esti foarte tare !
@sorin
10.03.2010 11:12
Mai romanasilor voi inca nu ati inteles ca pentru a corespunde profilului omului dorit de statul nostru trebuie sa fiti betivi, fumatori si sa aveti masina?.Pai ce vreti sa va faca analize (si inca gratuite)sa va spuna ca sunteti bolnavi sau predispusi si sa aloce fonduri mari pentru voi? Vax...romanul are dreptul sa contribuie la asigurari si atat, asta e singurul drept caci restul datorita crizei s-au abrogat.
alt eu
10.03.2010 20:35
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA