Tribuna
Bani în plus pentru reabilitarea DJ 106 D Răşinari – Poplaca – Orlat
Bani în plus pentru reabilitarea DJ 106 D Răşinari – Poplaca – Orlat
Consiliul Judeţean trebuie să suplimenteze fondurile alocate pentru reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 106 D Răşinari – Poplaca – Orlat. Pentru ca refacerea drumului să continue, este necesară mutarea liniei electrice aeriene LEA 20 KV. Costurile acestei lucrări sunt evaluate la suma de 400.000 de lei.
Banii vor fi cheltuiţi pentru dirigenţia de şantier, asistenţa tehnică din partea proiectantului şi eliberarea amplasamentului. Lucrările vor începe în această primăvară, deoarece au fost stabilite firmele. Investiţia trebuie finalizată într-o lună, urmând să se realizeze înlocuirea şi repoziţionarea stâlpilor cu nr. 16, 17 şi 19, înlocuirea pe acelaşi amplasament al stâlpului nr. 20, refacerea fundaţiilor stâlpilor cu nr. 4, 4A, 13 şi 14. Fondurile pentru această lucrare vor fi folosite din sumele rămase disponibile în urma semnării contractului de finanţare din fonduri europene. La începutul lunii septembrie 2010, responsabilii CJ au predat amplasamentul pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a DJ 106 D Răşinari - Poplaca - Orlat - Intersecţia cu DJ 106 E, iar după puţin timp au început lucrările efective. Câştigătorul licitaţiei de execuţie este societatea COMTRAM, în parteneriat cu DPC şi Geiger. Prin acest proiect se urmăresc reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean existent. Acesta va fi asfaltat în întregime şi va fi viabilizat potrivit ultimelor reglementări în domeniul drumurilor. Astfel, prin modernizarea drumului va fi realizată centura turistică a Mărginimii Sibiului, care va lega localităţile Răşinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Păltiniş, Săcel, Sibiel, Fântânele, Vale, Sălişte, Tilişca, Poiana Sibiului şi Jina. Prin modernizarea acestui drum vor avea de câştigat turismul din Mărginimea Sibiului, dar şi municipiul Sibiu, în condiţiile în care traficul dinspre aeroport spre Sibiu va fi descongestionat în mare parte. Cei care vor dori să ajungă în Păltiniş şi vin dinspre Alba nu vor mai străbate municipiul Sibiu, ci vor intra din DN 1 pe noul drum în dreptul localităţii Săcel şi apoi Orlat, Poplaca, Răşinari şi Păltiniş. Valoarea proiectului se ridică la aproape 17 milioane de lei, termenul stabilit fiind sfârşitul lui 2011. Cu un buget total de peste 16,88 milioane lei, din care 13,9 fonduri nerambursabile, proiectul prevede reabilitarea drumului judeţean care leagă zona centrală a judeţului Sibiu de Mărginimea Sibiului. Principalul obiectiv al proiectului „Modernizarea DJ 106 D Răşinari – Poplaca – Orlat - Intersecţia cu DJ 106E” este creşterea atractivităţii zonei turistice a Mărginimii Sibiului, prin îmbunătăţirea accesului în acest areal. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile REGIO, prin proiect se vor moderniza 13,776 kilometri din DJ 106D şi se va construi un nou pod peste râul Seviş. După cele 18 luni de realizare a investiţiilor, beneficiarii se aşteaptă ca traficul în zonă să devină de opt ori mai intens.






comentarii
9 comentarii

Asta da echipa de munca in aceasta poza! Au echipament de lucru! toti muncesc intr-o groapa! unu arata cu degetul altul pipaie, doi cu mainile-n buzunar, unu fumeaza... Vai de capul nostru. Mai mare rusinea! sintem mai rau ca la scoala de glumeti. Si ne pretindem un popor civilizat, destept, ... Bine-nteles am uitat sa scriu ca Sigur "patronul" firmei respective este probabil un OM DE AFACERI care bineinteles are un mercedes, si angajatii lui arata ca dupa razboiul din Vietnam.
Eu
22.02.2011 07:46
Cand aud de DPC ma apuca groaza cum o sa arate drumul.
Exemplu este drumul de la Continental la Trident (Parcul Industrial Vest). Un drum de 400 de metri care este cu sens unic si are niste denivelari de parca-i partie de ski.
Este facut la lopata de "specialistii" DPC.
Gigi Contra
22.02.2011 08:15
asta-i tribuna care pune mereu la articolele din ziar poze de tot rasul .....ba niste indieni cu ochelari ...ba pe blonda moldoveanca TURCAU RALUCA
ba santiere care au finalizare cine stie cand cu asa muncitori .........
din nou ......poze !!!!!
22.02.2011 09:01
e vorba de raluca turcanu pdl-ista moldoveanca
care face ce face si da bani sa-i apara mutra prin toate ziarele
revin si corectez
22.02.2011 09:03
sa vedem
Ionescu
22.02.2011 10:07
qw3fojp5t9u=tv9
adadada
22.02.2011 12:26
drumul trebuia facut de mai demult ca centura ocolitoare a Sibiului
s/au gindit la varianta si adjunctii lui nicu pe vremuri
si fostul primar condurat
guvernantii au cam balalit/o ca probabil nu le iesea niciun ghiseft mare
dario
22.02.2011 12:44
Highway Rasinari - Poplaca city - Orlat Outlet Center
dadada(((dadada
22.02.2011 13:34
sigur se va lucra cu acelasi entuziasm ca pe drumul sibiu agnita,sunt aceiasi actori dar si aceleasi interese
ben
22.02.2011 22:32
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA