Continental
Tribuna
Bani falși au ajuns la Sibiu printr-o grupare de infractori care a fost destructurată de DIICOT Pitești
Laura BUCIU
2709 vizualizari
Bani falși au ajuns la Sibiu printr-o grupare de infractori care a fost destructurată de DIICOT Pitești

Timp de 5 ani, mai mulți infractori au pus în circulație monedă falsă. O parte din bani au ajuns la Sibiu. În total, se pare că au fost 17 victime, prejudiciul depășind 10.000 de euro.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești  împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Pitești  au efectuat, marți, un număr de 5 percheziții domiciliare pe raza municipiului Bucuresti și a  județelor Ilfov, Dambovița și Giurgiu în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în fals de monedă.

Potrivit anchtei, există suspiciunea că în perioada noiembrie 2017 - februarie 2018, un număr de cinci suspecți au achiziționat mai multe bunuri expuse spre vânzare  pe site-uri de anunțuri online, în special telefoane mobile, cu prețuri cuprinse între 500 și 1000 euro, pe care le-au achitat cu bancnote contrafăcute din cupiura de 100 euro.

În urma cercetărilor efectuate se pare că  că membrii grupului au acționat coordonat pe raza mai multor judete,  respectiv Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Buzău, Focșani, Sibiu, Vâlcea, Olt, Bihor, Ilfov precum și pe raza municipiului București.

Membrii grupării aveau moduri diferite de acțiune: stabileau întâlniri cu potențialele persoane vătămate la ore târzii, după lăsarea întunericului cu scopul de a îngreuna o eventuală identificare a acestora. În comunicăriile purtate cu persoanele vătămate, membrii grupului au folosit cartele pre pay doar pentru a contacta persoanele ce aveau anunturi postate pe site-uri de vânzări on-line, iar după săvârșirea infracțiunilor aceste cartele pre pay erau dezactivate. Mai mult, în activitatea infracțională membrii grupului au folosit mai multe autoturisme, până în prezent fiind identificat un număr de 6 mașini, pentru a îngreuna identificarea acestora.

Potrivit anchetatorilor, suspecții au introdus in circuitul financiar, printr-un număr de 17 plasări, aproximativ 10.000 euro contrafăcuți prejudiciind până în prezent un număr de 17 persoane.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 15 telefoane mobile, cartele SIM și 300 de euro susceptibili a fi contrafăcuți.

Suportul de specialitate pentru anchetă a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

comentarii
1 comentarii

Ce titlu incitant! Destructurata rau, daca functioneaza asa mistou dupa destructurare.
E ca rapoartele cu terminarea recoltarii in vremea comunistilor, cand dupa recoltare adunau oamenii de pe tarlale ce aveau de adunat... Multe minuni se petrec in Pitesti! Au descoperit baietii buni si tiparnita de falsificat? Sau constatarea victimelor este destula destructurare?
Berbecu Dedupausasparta
22.02.2018 11:02
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia