Continental
Tribuna
Bani europeni pentru iluminat public cu led și telegestionat. Aproape 12 milioane de euro în Regiunea Centru
Sorana MAIER
1361 vizualizari
Bani europeni pentru iluminat public cu led și telegestionat. Aproape 12 milioane de euro în Regiunea Centru

Regiunea Centru, din care face parte și județul Sibiu are la dispoziție 11,92 milioane euro, bani europeni pentru proiecte destinate sistemelor de iluminat public telegestionate și cu led în zonele urbane.
40 de reprezentanți ai administrației publice locale și consultanți din Regiunea Centru au participat miercuri la sesiunea de informare organizată de ADR Centru, la sediul Consiliului Județean Sibiu, pentru lansarea regională a apelului de proiecte pe Priorității de Investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea C – Iluminat public, a Programului Operațional Regional 2014-2020.
Pot depune proiecte doar unitățile administrativ teritoriale din mediul urban,  cererile de finanțare pot fi depuse în perioada 18 februarie – 18 august 2018, iar valoarea finanțării nerambursabile trebuie să se încadreze între 100.000 și 5 milioane euro, la un curs prestabilit de 4,652 lei/euro. 
Alocarea regională totală pentru acest apel de proiecte este de din care 10,14 milioane euro reprezintă sursa externă din cadrul FEDR. 
Activitățile care pot fi finanțate în cadrul acestui apel de proiecte includ în mod obligatoriu achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune a iluminatului public, precum și montarea sau înlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrică, în vederea utilizării unor corpuri de iluminat LED cu eficiență energetică ridicată, durată mare de viață și asigurarea confortului corespunzător. Pot să fie finanțate activități de creare, extindere, reîntregire, reabilitare și modernizare sisteme de iluminat public urban, inclusiv utilizarea surselor regenerabile de energie, reabilitarea instalațiilor electrice – stâlpi, rețele etc.
”În cadrul întâlnirii au fost prezentate condițiile de finanțare aplicabile în cadrul apelului, aspecte generale privind utilizarea aplicației MySMIS, precum și noile reguli de identitate vizuală, valabile începând cu luna februarie 2018, pentru toate proiectele care utilizează resurse nerambursabile din cadrul POR 2014-2020. De asemenea, participanții au discutat cu reprezentanții ADR Centru despre aspecte punctuale din cadrul proiectelor care vor viza îmbunătățirea modului în care poate fi utilizată energia pentru iluminat public, fiind acordate răspunsuri la întrebările formulate de cei prezenți pe temele menționate”, se arată într-un comunicat al ADR Centru.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia