Tribuna
Banca Transilvania a preluat Volksbank
Laura BUCIU
2539 vizualizari

În urmă cu 14 ani, Volks­bank intra pe piaţa bancară din România. Miercuri, 10 decembrie 2014, a fost pre­luată de Banca Transilvania. După preluarea Volksbank de Banca Transilvania, noua entitate va urca pe locul al doi­lea după active, gestio­nând 47 de miliarde, faţă de BRD, care anunţa în septem­brie active de 44 de miliarde de euro – arată hotnews.ro. În prezent, BRD are o cotă de piaţă de 13%, iar noua bancă va avea o cotă de piaţă de 12,7%. În perioada crizei, Volksbank a reuşit să câştige o cotă de piaţă mai mare decât a actualului său cumpărător, după ce a cre­ditat masiv pe segmentul imobiliar în franci elveţieni. De fapt, de acolo i s-a şi tras sfârşitul. „Consiliul de Ad­ministraţie al Băncii Transil­vania a aprobat în data de 09.12.2014 perfectarea tran­zacţiei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut în cadrul Volksbank România S.A., semnarea contractului urmând a avea loc în data de 10.12.2014. Dorim să menţionăm că atât BT, cât şi Volksbank România S.A. vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea tranzacţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare a Volksbank România S.A. în cadrul BT. Încorporarea Volksbank România S.A. în cadrul BT va avea loc după îndeplinirea tuturor procedu­rilor legale şi după solicitarea şi primirea tuturor aprobărilor necesare din partea autorită­ţitor competente”, se arată într-un comunicat.
BT îşi propune armoniza­rea punctelor forte ale celor două bănci, pentru eficienti­zarea activităţii, costuri mai mici pentru clienţi, reţea mai mare de sedii şi produse noi. În prezent, Banca Transil­vania este cea mai mare instituţie bancară cu capital privat majoritar românesc şi se află pe poziţia a treia în topul băncilor din România, cu o cotă de piaţă în funcţie de active de 9,7%, în creş­tere.
Volksbank aduce o reţea de 135 de unităţi, un porto­foliu de 190.000 de clienţi şi o cotă de pia[ de 3,8%. Volksbank are 80% dintre clienţi pe zona de retail, iar restul de 20% sunt pe seg­mentul companiilor, segment targetat mai insistent abia în ultimii doi ani, astfel încât cota de piaţă a băncii pe zona corporate este încă modestă: 1,7%. Banca Tran­silvania este în top 3 “cele mai mari bănci din Româ­nia”, în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de 8,9%. BT are aproape 550 de sedii şi 1,88 de milioane de clienţi. Noua bancă ar putea avea o reţea formată din 685 unităţi şi un portofoliu de circa 2,1 mili­oane de clienţi.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA