Tribuna
Sevis
Baloane colorate şi muzică la Muzeul Brukenthal, de "Ziua Părinţilor de Îngeri"
Baloane colorate şi muzică la Muzeul Brukenthal, de
© Răzvan NEGRU

Cea de a 10-a ediție a "Zilei Părinților de Îngeri", eveniment care comemorează copii plecaţi prematur dintre noi, a avut loc, duminică, în curțile interioare ale Palatului Brukenthal.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Naţional Brukenthal, în colaborare cu organizaţia E.M.M.A. Activităţi similare având loc, concomitent, în peste 15 oraşe din România, Anglia, Franţa și Germania. Este singurul eveniment din țara noastră și cel mai mare din lume, dedicat memoriei copiilor plecaţi prea curând dintre noi.

La orele 18, din grădina Palatului Brukenthal au fost lansate, mai ales de copiii prezenţi, baloane colorate inscripţionate cu numele copiilor dispăruţi prematur şi mesaje adresate acestora de părinţi sau frăţiorii şi surioarele lor romaşi aici, pe Pământ. Un balon pe care era scris numele Elisabethei Sophia, fiica lui Samuel și Sophia Katharina von Brukenthal, decedată la vârsta de 4 ani, a fost lansat de Dana Hrib, diector adjunct al Muzeului Naţional Brukenthal. Evenimentul a continuat cu un microrecital muzical.

E.M.M.A. (Eternul Miracol Materna Alinare) este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se desfăşoară pe bază de voluntariat în sprijinul familiilor care trec prin drama pierderii unui copil. (D.C.)

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia