Tribuna
Bâlea Lac: Hotelul de Gheaţă va fi înlocuit cu Igloo Village!
Dan FRÂNCU
1780 vizualizari
Bâlea Lac: Hotelul de Gheaţă va fi înlocuit cu Igloo Village!

Ştirea apărută zilele trecute în mass media, potrivit căreia Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac nu va mai fi construit în acest sezon, a creat ceva zarvă şi tristeţe, mai ales în rândul pasionaţilor de călătorii, a iubitorilor de adrenalină şi inedit. La scurt timp însă, responsabilii proiectului în cadrul căruia se construieşte ineditul hotel, au transmis un comunicat de presă, ce aduce veşti bune pentru turişti, care vor avea parte de o nouă provocare la Bâlea Lac.
“Chiar dacă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a schimbărilor climatice manifestate la nivel mondial, ediţia 2019 – 2020 a Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” nu se mai poate desfăşura în condiţii normale, nu am renunţat la proiectul nostru, ce ne-a făcut celebri în întreaga lume şi vom implementa o variantă alternativă, astfel încât iubitorii acestui proiect, turiștii din întreaga lume care și-au rezervat o noapte de cazare în gheaţă, să se poată bucura, măcar în perioada rămasă din acest sezon, de o nouă şi inedită experienţă în „Tărâmul de cleştar” din inima Masivului Făgăraş.
În urmă cu doar o zi, am luat decizia ca Hotelul de Gheaţă să fie înlocuit cu Igloo Village, o „construcţie” ce va arăta aproape la fel cu „satelitul” de igluuri construit în sezoanele trecute în imediata apropiere a hotelului”, se arată în comunicatul transmis presei.

Un mini Hotel de Gheaţă

În această iarnă, complexul ce va lua locul Hotelului de Gheaţă va oferi posibilitatea cazării turiştilor ce doresc să experimenteze petrecerea unei nopţi “la rece”, numărul unităţilor de cazare fiind redus. de asemenea, va fi amenajat restaurantul şi barul, unde doritorii vor putea servi diverse preparate în condiţii speciale, pe platouri sau din pahare de gheaţă. Construirea ansamblului va fi diferită faţă de anii trecuţi.
“Igloo Village, în fond, o variantă simplificată a Hotel of Ice, va dispune de trei compartimente destinate cazării oaspeţilor, fiecare dintre acestea cuprinzând câte două camere cu pat dublu, un compartiment central, ce va face conexiunea cu fiecare corp destinat cazării şi unde va fi amenajat restaurantul şi barul, precum şi un alt compartiment mai mic, care va avea rol de lobby. La baza construcţiei de la Bâlea Lac va sta zăpada adunată din zonă, iar tehnologia ce va fi folosită la construirea Igloo Village va fi puţin diferită, în sensul că stratul de material şi pereţii complexului vor fi mult mai groşi iar multe dintre dotări şi decoraţiuni vor fi realizate prin sculptarea şi modelarea zăpezii întărite cu apă”, este menţionat în comunicat.

Încălzirea globală, situaţie impusă de Mama Natură…

„Este puţin surprinzator pentru iubitorii acestui proiect, dar situaţia impusă de Mama Natură nu ne-a permis să realizăm Hotelul de Gheaţă în acest sezon! Încălzirea globală a schimbat atât de repede condiţiile de iarnă în ultimi 10 ani la Bâlea Lac, astfel încât pentru noi este de necrezut ce evoluţie rapidă are fenomenul”, spune Arnold Gunter Klingeis, managerul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”.
Dacă nu vor interveni situatii deosebite, lucrările de construire a Igloo Village vor fi începute în cursul săptămânii viitoare, iar primii turişti vor putea fi şi oaspeţii noului complex începând cu finalul acestei luni.

Biserica de Gheaţă – un obiectiv deocamdată incert

În ceea ce priveşte Biserica de Gheaţă, lăcaş ce ar trebui să fie construit pentru al paisprezecelea an, deocamdată nu a fost luată nicio decizie. Totul depinde de aceleaşi condiţii meteorologice şi de cum vor evolua acestea. „Dacă anotimpul de iarnă se va instala constant la Bâlea Lac, vom construi şi Biserica de Gheaţă în luna februarie și vom putea invita preoţii la slujba de binecuvântare“, a completat Arnold Gunter Klingeis.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a temperaturilor medii foarte ridicate, faţă de normalul acestei perioade, înregistrate în ultimele săptămâni la Bâlea Lac, echipa Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac” a decis iniţial ca lucrările de construire a celui de-al cinsprezecelea Hotel de Gheaţă, devenit, în ultimii ani, un adevărat simbol al zonei Bălea Lac, să fie amânate până în luna ianuarie. De asemenea, au fost anulate toate rezervările făcute pentru perioada 20.12.2019 – 20.01.2020. Mai apoi, s-a luat hotărârea ca Hotelul de Gheaţă să fie înlocuit cu Igloo Village.
Conform paginii de internet a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, joi, 9 ianuarie, la ora 12, la Bâlea Lac se înregistra o temperatură de 0 grade Celsius (în Sibiu, la aceeaşi oră, temperatura era de - 8 grade Celsius), iar în aceeaşi zi, la ora 8, stratul de zăpadă măsura 156 de centimetri.


comentarii
1 comentarii

Cazare cu trupuri tinere pe gheață avem. Biserică unde să ne dăm duhul în gheață vom avea. Lipsește decât secția de chirurgie organe la gheață, gata de livrat la nevoiașii care așteaptă mai la căldurică
11.01.2020 13:13
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia