Tribuna
Baia în lacurile de la Ocna Sibiului va fi taxată diferit. Cât vom plăti pentru scăldatul în apa sărată
38026 vizualizari
Baia în lacurile de la Ocna Sibiului va fi taxată diferit. Cât vom plăti pentru scăldatul în apa sărată
© Arhiva TRIBUNA
Doar azi, mâine şi poimâine mai puteți face baie în lacurile sărate de la Ocna Sibiului la preţ redus. Miercuri, joi şi vineri sunt ultimele zile în care adulţii plătesc 10 lei pentru intrare, copiii beneficiază de acces liber, iar parcarea este gratuită.


Într-o hotărâre a Consiliului Local Ocna Sibiului, au fost aprobate, miercuri, noile tarife de intrare la Complexul Lacurilor Naturale Ocna Sibiului. Astfel, din 2 până în 14 iunie, adulții vor plăti 20 lei între orele 7 - 18, iar copiii cu vârste cuprinse între 10 - 18 ani 10 lei.
În intervalul orar 18 - 20, prețul unui bilet pentru adulți va fi de 10 lei, copiii având acces gratuit.
Preţul pentru o zi de parcare rămâne nemodificat, 5 lei.


Tarife cu 5 lei mai mari în vârf de sezon


Cele mai mari preţuri aprobate în hotărârea Consiliului Local Ocna Sibiului vor fi plătite în perioada 15 iunie - 26 august, când adulţii vor plăti, între orele 7 - 18, 25 lei pentru un bilet, copiii între 10 - 18 ani 10 lei. Parcarea va costa 5 lei.
Între orele 18 - 20, turiştii vor fi taxaţi cu 15 lei/ adult, copiii beneficiind de gratuitate în acest interval orar.
Preţul parcării rămâne neschimbat, respectiv 5 lei.
Din 27 august până în 9 septembrie, se intră într-o nouă grilă de tarifare, conform căreia adulţii vor plăti, între orele 7 - 18, 20 lei. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10 - 18 ani, biletul de intrare va costa 10 lei. După ora 18, preţul pentru adulţi scade la 10 lei, iar copiii au acces gratuit. Preţul parcării va rămâne 5 lei.
Aceste tarife vor fi valabile până în data de 9 septembrie, când intră în vigoare tarifele reduse, valabile până în 30 septembrie.
În acest ultim interval, adulţii vor plăti 10 lei, iar copiii nu vor fi taxaţi. Parcarea va fi gratuită.


De ce s-au mărit preţurile?


Ionuţ Costea, administratorul SC Lacuri Naturale Ocna Sibiului SA, explică majorarea preţurilor pentru anumite intervale:

  • "Majorarea este o decizie a Consiliului Local şi a avut la bază raţiuni strict economice. În ultima perioadă, au crescut considerabil cheltuielile de întreţinere şi aici mă refer la facturile pe care le plătim pentru apă, canalizare, curent electric, servicii de curăţenie, dar şi cele cu angajaţii, în contextul creşterii salariului minim pe economie. Ne-am dori ca turiştii să înţeleagă că majorările nu vin pentru a creşte profitul, ci pentru a putea să acoperim cheltuielile de funcţionare, care nu sunt deloc mici. Lor li se adaugă şi investiţiile care sunt necesare pentru a le oferi celor ce vin la noi standarde de calitate decente. Tarifele au fost gândite pentru anumite intervale, astfel încât să oferim posibilitatea de a beneficia de oferta noastră turistică, unei palete cât mai largi de clienţi".

La Complexul Lacurilor Naturale Ocna Sibiului, şezlongurile şi duşurile cu apă caldă nu se taxează separat.
La Ştrandul din Ocna Sibiului (cunoscut şi sub denumirea "La Motanu' "), între 1 - 15 iunie, adulţii plătesc 25 de lei, copiii sub 12 ani 10 lei, iar parcarea se taxează cu 10 lei/ zi.
Începând din 15 iunie, se majorează preţul biletului pentru adulţi, acesta ajungând la 30 de lei. Pentru accesul copiilor şi parcare, se vor plăti în continuare tot 10 lei.

(D. B., A. M.)

 


comentarii
1 comentarii

Loc frumos vin în fiecare vara aici, dar se pare ca și aici a ajuns lăcomia, scumpiri peste tot pe mine unul, nu mai vin prefer alceva, bani pentru benzina sa ajung, bani pentru parcare,bani mai multi pentru intrare și sigur mâncarea pregătită scumpita.
78SDM youtube
31.05.2018 09:55
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia