FITS 2024
Tribuna
"Bacterii de hazna" descoperite încă din 2014 în săpun lichid. Tolo.ro: Hexi nu e caz unic

Spitalul Elias s-a confruntat încă din 2014 cu cazuri de infecţii nosocomiale, doi medici descoperind în săpunul lichid Maxil furnizat de Romchim “o bacterie de hazna”, scrie Tolo.ro.

În urma acestei situaţii, a fost necesară înlocuirea întregului sistem de circulaţie al săpunului lichid, iar Romchim a fost exclusă de la licitaţii, dând în judecată unitatea medicală. Şi în acest caz, autorităţile din Ministerul Sănătăţii au reacţionat într-o manieră similară celei din scandalul Hexi Pharma.

Tolo.ro citează afirmaţiile directorului medical de la Elias Dana Safta: „Ne-am trezit cu o bacterie nouă pentru spitalul nostru: Serratia marcescens. O bacterie de hazna! Ceva nu era în regulă”, spune ea, pornind de la faptul că, în iulie 2014, un nou născut şi un bătrân bolnav de cancer au ajuns aproape în sepsis, iar starea li se agrava, tratamentul cu antibiotice fiind cel care reuşeşte să îi stabilizeze.

Pe 30 iulie 2014, Mariana Buzea şi Marilena Filipoiu sunt primii doi doctori din România care descoperă bacterii într-un produs care trebuia să omoare bacteriile, săpunul Maxil, produs de fabrica Romchim de la Târgu Mureş, potrivit News.ro.

Acestea au luat probe din săpunul utilizat în laborator şi din cel folosit de asistente, în ambele fiind descoperită bacteria serratia marcescens, un germen care se dezvoltă în fecale.

Analize ulterioare au demonstrat că erau două milioane de bacterii într-un mililitru de săpun lichid, adică aproximativ 400.000 de bacterii într-o picatură, scrie Tolo.ro

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
CONTINENTAL

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica