Tribuna
Bacalaureatul MODIFICAT de anul viitor? Ministrul Educației: „Ar trebui să le dăm posibilitatea să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat”
Bacalaureatul MODIFICAT de anul viitor? Ministrul Educației: „Ar trebui să le dăm posibilitatea să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat”
© gov.ro

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a lansat în discuție posibilitatea de modificare a Bacalaureatului pentru anul şcolar următor, spunând că ar trebui ca elevii să aibă posibilitatea să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat.

Într-un interviu pentru HotNews.ro. ministrul a vorbit despre eventuale modificări ale probelor de competenţe, despre a treia probă, cea scrisă la alegere a profilului, explicând că nu va face nicio modificare în acest an, iar pentru anul viitor ar fi posibile modificări în urma unor consultări publice.

În privința ultimei probe scrise de bacalaureat, cea la alegere în funcție de profilul urmat de elev, ministrul Educației ia în calcul să le dea posibilitatea elevilor să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat, scrie Hotnews.

”Cred că voi deschide și acest front, pentru că mai este o problemă legată de bacalaureat, pe care mi-au semnalat-o și în emailurile pe care le-am primit de la elevi. Este vorba de acea a treia probă scrisă, la alegere, în funcție de profil pentru liceele tehnologice, pentru liceele vocaționale. Ar trebui să le dăm posibilitatea să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat. Îmi doresc să deschid și acest front pentru anul școlar următor. Nu pentru anul acesta. Anul acesta nu se poate face nicio modificare și nici nu sunt adepta modificărilor din timpul anului școlar pentru că mi-am dorit întotdeauna să conturăm niște decizii pentru viitor, nu în timpul anului școlar să facem lucrul acesta”, a declarat Monica Anisie pentru publicația amintită.

 

comentarii
2 comentarii

Abia astept sa-i vad pe falnicii absolventi de liceu sustinand la BAC probe ca: istoria muzicii, istoria artelor, teorie sportiva, economie aplicata, mecanica, masurari electronice si electrotehnice, limba latina, desen tehnic, istoria teatrului etc.

Reusita finala va fi sub 40%!

SUCCES!!!
Cel trecut prin furcile Bacalaureatului
20.11.2019 19:33
Credeam ca dna are idei mai bune. Lucrul acesta se face deja. In ce sa se specializeze absolventii de liceu? In disciplinele profilului. Daca esti la stiinte te specializezi in fizica chimie sau biologie, nu in literatura universala si literatura latina... halal propunere, dna ministru!
20.11.2019 23:46
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia