Tribuna
BAC-ul continuă cu proba obligatorie a profilului
Ana Maria MĂTUŞOIU
1211 vizualizari
BAC-ul continuă cu proba obligatorie a profilului
Examenul naţional de bacalaureat continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului. Dacă unii vor da Matematică, alţii vor avea de tratat subiecte din Istorie. Ieri, a avut loc proba la Limba maternă, după ce luni peste 2.000 de candidaţi au susţinut proba la Limba română. Examenul de bacalaureat se încheie vineri, cu proba la alegere a profilului şi a specializării.


În judeţul Sibiu s-au înscris pentru susţinerea sesiunii iunie-iulie 2.216 candidaţi, o parte fiind din promoţiile anterioare. Luni, la proba de Limba română au participat 2.030, din care 1.528 la profil real/tehnic şi 502 la profil uman/pedagogic. Potrivit unui comunicat transmis de edu.ro, rata de participare la această probă, la nivel naţional, a fost de 96,12%. Mai exact, dintre cei 123.958 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea acestei probe, s-au prezentat 119.147 de candidaţi. Au absentat 4.741 candidaţi, iar 70 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. „Facem precizarea că alţi 13.380 de candidaţi şi-au echivalat proba Ea) (n.r. Limba şi literatura română) cu note obţinute în sesiuni anterioare şi recunoscute în această sesiune, potrivit procedurilor în vigoare”, se mai arată în comunicatul de presă al MEN.
Ieri, elevii care aparţin minorităţilor naţionale au susţinut proba scrisă la Limba maternă. Azi, dau piept cu două materii importante, Matematică şi Istorie, iar după o pauză de o zi susţin proba la alegere a profilului şi a specializării.
Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie, până la ora 16. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16-20. Rezul­tatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

 

comentarii
1 comentarii

Vrei o carier? de vis?
Oportunitate la indemana tuturor! Oferim tuturor celor ambitiosi o cale serioasa, relaxanta si de incredere prin care isi pot rotunji veniturile, cu o activitate simpla, in timpul liber. Rezultatele si castigurile se vor vedea imediat, chiar din prima luna. Grabiti-va si cereti acum detalii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com
costica
06.07.2016 07:38
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia