Tribuna
Sevis
Bac fără suprize: matematica şi istoria, pe placul candidaților
Ana Maria MĂTUŞOIU
1531 vizualizari
Bac fără suprize: matematica şi istoria, pe placul candidaților
Absolvenții de liceu au susținut miercuri proba obligatorie a profilului şi mai au de dat o singură testare din examenul de Bacalaureat. Miercuri, unii elevi au dat proba la Matematică, iar alții la Istorie. Candidații au ieşit zâmbind din sălile de examen, bucuroşi că subiectele nu au fost grele.

 

Bucuria a fost în toi, miercuri, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Majoritatea candidaților au ieşit din liceu cu zâmbetul până la urechi, deoarece subiectele au fost accesibile. „A fost uşor, a fost numai de demonstrat”, a spus o elevă care a susținut proba la Matematică. „Au fost destul de uşoare subiectele. Mă  aştept la o notă bună”, a spus Denisa. Extrem de încrezătoare este Gabriela, care  se aşteaptă la nota 10. „Au fost destul de uşoare, rezolvabile. M-am pregătit pe  parcursul anului, am avut un profesor bun. Mă aştept la nota 10”, a spus eleva.

Elevă: „Nu vreau să fiu erou înainte de război”

Nici Istoria nu i-a pus în dificultate pe candidați. Subiectele care au picat au fost pe placul tinerilor, care s-au bucurat mai ales că au putut scrie despre perioada comunismului în România. „Mi-au plăcut subiectele. Mi-a plăcut că a venit despre comunism, despre istoria Moldovei, de care suntem pasionați”, a spus Vlad. Anul acesta, subiectele la Istorie au fost mai uşoare decât în alți ani, cred elevii. „Mi s-au părut destul de uşoare în comparație cu alți ani. M-am pregătit destul de mult pentru că mi-a fost greu să rețin anii”, a spus Andrada, absolventă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”. Întrebată la ce notă se aşteaptă, eleva a spus că „nu vreau să fiu erou înainte de război”.

Vineri, absolvenții de liceu din județul Sibiu susțin ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele inițiale vor fi afişate marți, 12 iulie. Candidații nemulțumiți de notele primite pot depune contestații în acceaşi zi, până la ora 20. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 16 iulie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia