Tribuna
Sevis
Baba Oarba şi moşneagul orb
Rareș BIŢU
2284 vizualizari
Baba Oarba şi moşneagul orb

Noroc cu deontologul, mă, mare noroc. Păi, fără farul cu care ne face bezna ţăndări, iar ţăndările material de roabă, ne-am da cu capul de pereţi ca-n miezul unei mişcări browniene. Cea mai recentă călăuză pe care ne-a trimis-o a fost una despre justiţie. Despre justiţie şi rolul ei. Păi, îşi imagina careva că „prin hotărârile ei, justiţia dezamorsează conflicte pentru ca societatea să nu ajungă la anarhie, la dreptul fiecăruia, adică să ne dăm în cap pe stradă”?

... Cum? Agresat de smardoi din senin pe stradă? ... Băgat în spital şi smardoii-s liberi, zici? Auzi, ia nu mă mai întrerupe când citez din deontolog, da?

Deci: „Dacă un judecător sau procuror a greşit, cu sau fără premeditare, în cazul dnei Mariana Rarinca, el poate fi acţionat în Justiţie, fie de către persoana lezată, fie prin autosesizarea Inspecţiei Judiciare, a CSM. De asemenea, dna Rarinca poate să o dea în judecată pe şefa ÎCCJ pentru denunţ calomnios în cazul de şantaj în care a fost achitată. Magistraţii nu sunt câtuşi de puţin scutiţi de sancţiunea legii - chiar în aceste zile, un procuror este cercetat pentru luare de mită şi există destule cazuri de judecători judecaţi şi condamnaţi pentru corupţie”.

... Cum? Cât a plătit România pentru procesele pierdute peste graniţe? E, hai că asta-i strigător la CEDO! Chiar nu pricepi că aici sorbim din slovă de deontolog ca şi cum ne-am adăpa, practic, din jgheab cu susur de astru? Auzi tu: cât ne costă procesele ... poate cât mă costă, cât te costă, cât îi costă, cât vă cos ...

 ... Nici nu mai ştiu unde rămăsesem, reiau: „Justiţia acţionează şi asupra ei înseşi. Faptul că dna Rarinca a fost achitată de un complet de judecată, deşi era reclamată de chiar şefa ÎCCJ, e o dovadă că actul de justiţie poate fi independent".

Delir. Pe bune, în loc să-i spui repetentei premiantă şi paraşutei virgină, mai bine-ţi vezi de bormaşina cu care te-ai apucat să găureşti Crucea, iar Religiei să-i mai înfigi nişte târnăcoape-n temelie. A, şi nu uita de Simona, să mi ţi-o iei la oblojit. De dat în ea, se ocupă alţi felceri, iar asta pare să le ocupe tot timpul. Numai dacă trăieşti într-o scorbură inundată din care respiri prin tubulatura de trestie şi n-ai văzut în viaţa ta anghile şi ţipari, darmite batracieni şi lipitori, poţi bănui justiţia că-i independentă. În timp ce orbii se încăpăţânează să-şi vadă de-ale lor.    

# Hodoronc - tro(n)c: „Senatul reia votul în cazul cererii de arestare a lui Dan Şova. Decizia a fost luată în Comisia Juridică. Liberalii au cerut reinterpretarea votului”. Oare de ce nu mai am senzaţia că iar se va falsa? Oare de ce am senzaţia că, de data asta, ne va asurzi un titanic fals? De ce, doamna Jipa? Doamna Jipaaa? Haideţi, doamnă, acuma v-aţi găsit să-ntârziaţi?

# Că tot veni vorba: mă, da-n cazul pădurilor tăiate nu reia Senatul niciun vot? ...Nu? Nu taie nicio cracă? 

# Atâta aroganţă, n-am mai pomenit: io-nţeleg că vă abţineţi, dar cât o să vă mai abţineţi să-ntrebaţi ce i-or mai fi transmis românii din SUA preşedintelui Iohannis?

Că ceva, musai să-i fi transmis, nu? Uite, la gazetă zice că „Românii din SUA i-au transmis lui Klaus Iohannis că nu îl vor pe George Maior ca ambasador”. Şi Mediafax, tot aşa zice: "Un grup de români de la ziare şi organizaţii ale românilor din SUA îi scriu preşedintelui Iohannis, cerându-i să reconsidere decizia de nominalizare a lui George Maior ca ambasador în SUA şi să desemneze o altă persoană care ”să aibă credibilitate pentru a putea conlucra cu comunităţile româneşti”. Mă rog: un grup de obicei îi scrie, dar fiind vorba de mitici, ce pretenţii să mai ai ...

 ... Alo! Alooo! Cu "Românii din SUA" aş dori, ... aştept, siiigur că da ...

Helău, ui ar ză romenien from Iuesei spiching ...

Auziţi, băi, "ză romenien from Iuesei" care sunteţi voi "from Iuesei", că altfel nu vă pot zice: chiar n-aveţi altceva mai bun de făcut decât să vă îngrijoreze Maior, mă? Păi, şi ce mă, dacă a fost un pic mai securist? De asta v-aţi dus voi în SUA? Ca să cârâiţi online? Să vă umple Maior de spaime, mă? Chiar nu pricepeţi că aproapeţara e la cheremul cui pofteşte? Nu aţi aflat nici acum că fiecare vilă are nevoie de o ghenă, iar ghena se întâmplă să fie aproapeţara, mă? Apropo: de luat înapoi, sper că v-aţi luat-o, da? Şi data viitoare când vă vine să vă mai speriaţi, ia speriaţi-vă, mă, de buda din fundul curţii şi de halul în care au ajuns Şcoala şi Agricultura. Asta ca să mă rezum la doar două din repetentele clasei, da? Şi vedeţi apoi dacă vă mai sperie un fost spion ca Maior, da? Iar de încălzire aşa, ia-ncercaţi nişte leacuri luate pe stomacul gol! Să vedem: vă mai lucesc ochii a-ndârjire?

Manelărie tatuată pe piele de Merţan

# O vorbă mai neagră-n cerul gurii zice că prin 2013, de Crăciunul care avea darul să prefaţeze aniversarea preapreţioasei Nuţi, deputa ... pardon, devotatul Alin a observat că un S şi anume Klasse, al cărui preţ cu chiu, cu vai a izbutit să treacă de 200.000 de euro, ar fi un cadou mult mai potrivit decât un Hermes, fie el şi la preţ de Renault. Motiv pentru care, în vreme ce alţii ascultau Fuego, împodobind – nu-i aşa? – bradul, devotatul se dădea peste cap să obţină un discount de măcar doi Hermeşi şi juma de Birkin pentru preapreţioasă. Şi pentru un gudurat eficient, nu când frivol, când mimat ca alte gudurări de pripas. O vorbă şi mai neagră-n cerul gurii e gata să bage mâna-n foc că încruntaţii ăia de dealeri, şi bănăţeni pe deasupra, neîmbrăţişând ideea unui asemenea discount, cât doi Hermeşi şi juma de Birkin, devotatul ar fi băgat mâna-n propriul preaplin pentru a satisface micul capriciu pe a cărui tapiţerie proprietarul nu s-a lăsat până nu şi-a inscripţionat, în deplina splendoare, şi numele. Bine, asta-n cazul în care aşa o manelărie nu se cheamă cumva tatuaj pe piele de Merţan.

# După o chibzuinţă rapidă, consumată pe perioada a doar două zile, preşedintele Iohannis a răspuns scrisorii prin care Tăriceanu îi cerea să le demită pe şefele de la Înalta Curte şi DNA: „Aţi greşit destinatarul! Nu am competenţa să le înlocuiesc pe Stanciu şi Kovesi. Refuz să mă raliez unui demers care pare a diminua capacitatea autorităţii judecătoreşti de instrumentare a dosarelor penale, inclusiv a celor de corupţie”. Hmm, parc-a mai fost unul care s-a luat tot la trântă, şi tot cu Tăriceanu, nu? Mai ştie careva şi la ce ne-a folosit? ... Cum? Ne-a împărţit în tabere gata să-şi scoată ochii? Mda, mă, era să uit ...

Alocaţia la copii, un farafastâc, să ştii!

# Ministrul PLumb vrea să afle, de la Curtea Constituţională, dacă alocaţia copiilor este "drept universal". Ei, draci! Cum să fie, doamnă, şi drept – auzi tu! – şi universal? Da unde ne credem aici? Alocaţia e moft, doamnă, e fiţă. E megafiţă de neam prost! E farafastâc sadea! Bani pentru maidanezi să fie, şi pentru deţinuţi! Copiii n-au decât să crească, iar dacă cresc, să-şi caute servici, nu să aştepte încă de mici alocaţii, auzi tu „universale”. Că munca nu-i ruşine, ce naiba, doamna Plumb, dar chiar mură-n gură vreţi? 

# Reclamă la o agenţie de turism din Germania:

- "Vizitaţi România, maşina dumneavoastră este deja acolo"!

 

 

 

 

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia