Tribuna
Avrig: Masă caldă oferită de o pensiune nevoiaşilor în vârstă
Dan FRÂNCU
990 vizualizari
Avrig: Masă caldă oferită de o pensiune nevoiaşilor în vârstă
Măsurile impuse de autorităţile naţionale pentru gestionarea cât mai bună a crizei provocată de pandemia Covid – 19, în mod deosebit cea de restricţionare a circulaţiei persoanelor cu vârsta de peste 65 ani, au determinat şi apariţia unor iniţiative umanitare lăudabile.

La Avrig, una din cele mai cunoscute pensiuni ce funcţionează în frumoasa zonă turistică de la poalele Munţilor Făgăraş, s-a oferit să doneze zilnic, începând cu ziua de joi, 26 martie, câte o porţie de mâncare caldă persoanelor cu vârsta mai mare de 65 ani, aflate în situaţie dificilă, fără venit şi fără niciun ajutor.  Lista cu persoanele ce vor beneficia de această donaţie va fi întocmită de Direcţia de Asistenţă Socială Avrig din cadrul Primăriei Avrig, în baza evidenţelor pe care instituţia le deţine.

“În cursul dimineţii de miercuri, am primit această propunere de la proprietarul Pensiunii Ferma Brânduşa, fapt ce m-a bucurat foarte mult. Este printre primele oferte concrete de sprijin pe care le primim în această perioadă foarte grea. Responsabilii Direcţiei de Asistenţă Socială Avrig vor întocmi lista cu persoanele aflate în situaţii dificile, conform ofertei şi disponibilităţii primite de la donator, şi o vom comunica pensiunii. Cam în acelaşi timp, din partea unei societăţi comerciale din oraş, am primit şi o ofertă de sponsorizare cu o sumă importantă de bani, pentru achiziţia de alimente necesare ajutorării persoanelor din categoriile vulnerabile. Urmează să semnăm contractul de sponsorizare şi să decidem cum o să folosim această sumă. Ne gândim chiar şi la suplimentarea numărului de persoane care vor primi o porţie caldă de mâncare, folosindu-ne de aceşti bani pentru procurarea alimentelor necesare. Vreau să mulţumesc şi pe această cale, tuturor celor ce se alătură eforturilor depuse pentru a trece cât mai uşor peste această situaţie”, ne-a informat primarul Avrigului, Adrian Dumitru David.

Pensiunea ce va oferi mâncare caldă nevoiaşilor din Avrig a anunţat că, în acelaşi timp cu debutul campaniei de ajutorare, iniţiază şi un serviciu de catering cu meniul zilei şi mai multe sortimente de pizza, iar, conform postărilor acestora de pe pagina de socializare, banii strânşi de la cei ce apelează la aceste servicii vor fi folosiţi tot pentru ajutorarea persoanelor aflate în evidenţa administraţiei publice locale din oraş.

 

comentarii
1 comentarii

Nelu, felicitari !
Stoianovici Marian
27.03.2020 16:17
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia