Tribuna
PNL
Avem premier. Pe Cîţu. Iohannis: "Noi ne dorim să mergem mai departe și să rezolvăm problemele țării"
Avem premier. Pe Cîţu. Iohannis:
© gov.ro

Aşa cum era de aşteptat, după "consultările" ce au avut loc miercuri la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a desemnat premier tot din rândurile liberalilor. De data aceasta este vorba de ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.
"...Am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîțu, actualmente ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper, într-un timp scurt în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și cu un program de guvernare", a declarat Klaus Iohannis miercuri seara.

Iohannis nu a ratat, din nou, ocazia să laude Partidul Național Liberal, care "a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile care au fost stricate. Guvernul Orban a venit cu o agendă reformatoare, a reușit în timp record să vină cu un buget pentru 2020 și s-a apucat de lucruri importante, printre care a dorit să schimbe legislația privind alegerea primarului și a consiliului local, pentru a veni mai aproape de cetățean" a spus Iohannis. În aceeaşi notă, Iohannis a criticat PSD, care "care s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban" şi a "început să tergiverseze procedurile în Parlament".
"Au trecut cele 15 zile în care conform regulamentului ar fi trebuit să se facă un vot. Nu s-a votat și atunci am intrat în riscul unui blocaj total în Parlament. Pentru a depăși acest blocaj, premierul desemnat, domnul Ludovic Orban, și-a depus mandatul și pentru astăzi deja am convocat consultări cu partidele parlamentare. Noi nu ne dorim să blocăm România! Noi ne dorim să mergem mai departe și să rezolvăm problemele țării, să rezolvăm problemele românilor. Așadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare, pentru a mișca lucrurile în așa fel încât să nu ne blocăm politic", a mai spus Iohannis.

comentarii
3 comentarii

O alegere mai proasta nici ca se putea!
26.02.2020 21:19
mult mai rau ar fi fost ORICE psd-ist.

ah, am uitat ei nu au propuneri.
au dat jos guvernul si apoi nici macar nu voteaza ca doar salariul si pensiile speciale le iau doar ca sa FURE SI SA ELIBEREZE INFRACTORII !!!

bine ca au dat jos 4 guverne, trei din ele ale lor in nici 3 ani si acum comenteaza de stabilitate, respomsabilitate si justitie.
cam ca lupii care propovaduiesc veganismul dupa ce au mancat oaia !
se putea si mai rau
27.02.2020 08:58
cred ca trif era cel mai potrivit se pricepe la toate.
xxx
27.02.2020 14:46
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia