Tribuna
Sevis
Avem o groapă veche. Ce facem cu ea? A, şi nişte scări care nu mai sunt scări
Dumitru CHISELIŢĂ
1402 vizualizari
Avem o groapă veche. Ce facem cu ea? A, şi nişte scări care nu mai sunt scări

Sibiul este oraşul al cărui farmec îl dă, printre altele, lucrurile vechi. Ştiţi: ziduri, turnuri, case gotice, baroce, steguleţe pe acoperişuri, pivniţe boltite, alea, alea. Numai că e ceva, hai să spunem, că tot e termenul la modă, discriminator. Cam toate „vechiturile” acestea sunt în zona central-turistică.  Periferia e săracă în elemente din astea. Aşa că de ce să nu avem şi noi lucruri vechi, care să concureze cu pedigreeul sibian de „tânăr de la 1191”.

De exemplu avem, la intersecţia bd. Mihai Viteazu cu str N Iorga, o groapă, rectangulară, în asfaltul pietonal, care e tânără de dinaintea Paştilor. Au venit băieţii odată, au săpat, au făcut ceva pe acolo, au astupat cum au putut ei mai bine, şi au plecat. A rămas locul marcat pe trotuar, ca amintire că Sibiul nu e în Teleorman şi se face treabă. Am zis aşa: „măi, poate se aşteaptă vremea bună (că era ninsoarea aia neaşteptată) şi se rezolvă. Nu. Am zis după aia „măi, o fi prea cald şi nu mere treaba că e prea cald. Apoi se rezolvă”. Nu. Acum e aşa şi aşa, nici cald nici frig. S-au mai săpat gropi pe Mihai Viteazu, au fost astupate. Asta a rămas. Aşa, poate o băgăm în patrimoniul istoric, să mai vină turiştii şi prin Hipodrom.

Apropo, dacă tot se va mişca ceva pe acolo, vedeţi că scările ce urcă în zona comercială de la blocurile din aceeaşi zonă sunt mai pe cale de dispariţie decât acvila ţipătoare mică. Dar de ele am mai scris (degeaba). 


comentarii
1 comentarii

cam asa e tot orasul!!! am facut poze si le-am trimis la directia tehnica la primarie, i-am sunat de cateva ori...am auzit numai lozinci si povesti nemuritoare!!! am trimis e-mailul si pozele si la seful directiei tehnice din primarie si NIMIC!!!
un sibian
25.05.2018 07:41
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia